Kjempegod forrett - helt smaskens !!
Gode kamskjell, som passer utrolig godt til den salte, sterke chilipølsen og smaken av røkt paprika.
Pimientos del Piquillo er en av gastronomiens skjulte skatter.
Dette er en veldig aromatisk variant av paprika som dyrkes i Lodosa (Navarra), Spania.
De høstes i september-oktober hvorpå de grilles over åpen ild, håndskrelles og renses for frø.
Du trenger til 4 porsjoner:
Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet.
Passer til:
Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
Årgang: 2011
Råstoff: Albariño 100%
Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Bod. Pazo de Villarei
Du trenger til 4 porsjoner:
- 12-16 rensede kamskjell
- 100 g chorizo
- 2 sjalottløk
- 2 grillede paprika, pimiento
- 1 ts hvitvinseddik
- Olivenolje
- Smør
- Salt
- Pepper
- Bladpersille
Sånn gjør du:
- Skjær pølsen i små biter, sjalottløken i tynne skiver og paprikaen i strimler.
- La pølsebitene og løken frese noen minutter i en god klunk olivenolje.
- Tilsett paprika og eddik.
- Trekk pannen til side og smak blandingen til med salt og pepper.
- Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm panne med litt olje.
- Tilsett 2 spiseskjeer meierismør. Skru litt ned på varmen. Stek i 2 minutter. Snu kamskjellene og la dem trekke rolig i 3 minutter på den andre siden.
- Bland kamskjellene med chorizo- og paprikablandingen.
- Dryss over grovhakket persille og server.
Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet.
Steker pimiento, chorizo og sjalottløk |
Steker kamskjell |
Ingredienser. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar