Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis.
Nå er vi midt i skreisesongen.
Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte.
Jeg brukte 'indrefileten' på skreien i dag, loins. Loins er ryggstykket på fisken og den tykkeste delen.
Hva passer vel bedre sammen enn fersk vandrende torsk og kaviar med torskerogn fra Lofoten/Vesterålen ? Melbu kaviar leveres i to utgaver, orginal og mild med lavere saltinnhold.
Begge smaker veldig godt ! I sausen brukte jeg Melbu Kaviar Orginal, den har en god sterk smak av ekte fiskerogn og smakte helt nydelig i kaviarsausen.
Her er oppskriften på en herlig ovnsrett med masse gode grønnsaker og en smaskens saus !✿
Oppskrift til 4 porsjoner:
Ovnsbakt skrei:
Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
Mens fisken koser seg med "masse" salt, forbereder du grønnsakene.
Grønnsaker:
Stek grønnsakene i en stekepanne med litt smør til de blir litt myke, men fremdeles er sprø.
Legg grønnsakene i en stor, smurt ildfast form.
Legg på oliven, de skal ikke stekes på forhånd.
Visste du at gul paprika inneholder fire ganger så mye C-vitamin som appelsiner ??
Rød paprika inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsinen, og den grønne og oransje
følger hakk i hæl. Det er likevel den gule som er «vinneren» !!
Kaviarsaus:
La det koke i 5 minutter, smak til med salt, pepper og kaviar.
(Denne sausen kan du også gjerne bruke i stedet for den "vanlige" hvite sausen de fleste bruker på fiskeboller og annen hvit fisk)
Tilberedning:
Legg skrei på toppen av grønnsakene.
Hell over kaviarsausen og stek den ved 180 grader i 15 minutter.
Serveres med ris eller poteter, jeg brukte ovnsstekte poteter ✿
Jeg brukte 'indrefileten' på skreien i dag, loins. Loins er ryggstykket på fisken og den tykkeste delen.
Hva passer vel bedre sammen enn fersk vandrende torsk og kaviar med torskerogn fra Lofoten/Vesterålen ? Melbu kaviar leveres i to utgaver, orginal og mild med lavere saltinnhold.
Begge smaker veldig godt ! I sausen brukte jeg Melbu Kaviar Orginal, den har en god sterk smak av ekte fiskerogn og smakte helt nydelig i kaviarsausen.
Her er oppskriften på en herlig ovnsrett med masse gode grønnsaker og en smaskens saus !✿
Oppskrift til 4 porsjoner:
Ovnsbakt skrei:
- 800 g skreifilet, gjerne loins
- Salt
Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
Mens fisken koser seg med "masse" salt, forbereder du grønnsakene.
Grønnsaker:
- 1-1/2 squash
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 rødløk
- 20 stk oliven
Stek grønnsakene i en stekepanne med litt smør til de blir litt myke, men fremdeles er sprø.
Legg grønnsakene i en stor, smurt ildfast form.
Legg på oliven, de skal ikke stekes på forhånd.
Visste du at gul paprika inneholder fire ganger så mye C-vitamin som appelsiner ??
Rød paprika inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsinen, og den grønne og oransje
følger hakk i hæl. Det er likevel den gule som er «vinneren» !!
Kaviarsaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts hvit pepper
- 4 ss Melbu kaviar orginal
La det koke i 5 minutter, smak til med salt, pepper og kaviar.
(Denne sausen kan du også gjerne bruke i stedet for den "vanlige" hvite sausen de fleste bruker på fiskeboller og annen hvit fisk)
Tilberedning:
Legg skrei på toppen av grønnsakene.
Hell over kaviarsausen og stek den ved 180 grader i 15 minutter.
Serveres med ris eller poteter, jeg brukte ovnsstekte poteter ✿
Steker grønnsaker |
Dette må være en av verdens beste kaviarsauser ! |
Ingredienser til sausen. Kaviar kan du få kjøpt her. |
Snart ferdig, skal helle over sausen og stekes på 180 grader i 15 minutter. |
Klar til steking. |
Ingredienser til ovnsbakt skrei med kaviarsaus. MELBU KAVIAR finner du også på Facebook. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar