Picado er en Portugisisk gryte med storfekjøtt, chili og rødvin.
Her har jeg tilsatt masse gode grønnsaker og servert den med ovnsbakte poteter og bearnaise.
BIFFGRYTE:
Til 2 store porsjoner:
Villa Puccini Chianti Riserva 2010
BIFFGRYTE:
Til 2 store porsjoner:
- 400 g mørt biffkjøtt i strimler
- Solsikkeolje
- 1 ts salt
- 2-4 fedd finhakket hvitløk
- 1 ts chilipasta (sambal oelek)
- 1 dl vann
- 1 ss kalvefond
- 1 dl rødvin
- 2 ss tomatpuré
- 1/2 stk squash
- 1/2 stk søt paprika
- 1-2 stk sjalottløk
- ca. 150 g minimais
- ca. 100 g champinjong
- Stek kjøttet i en varm stekepanne med litt olje, litt og litt om gangen.
- Bland kjøttet sammen med salt, chilipasta og hvitløk, surres i noen minutter. Legg til side.
- Rens og skjær grønnsakene i biter, stekes rask i litt godt smør til de blir møre.
- Kok opp vann, kalvefond, rødvin og tomatpuré.
- Rør sammen mens det koker i ca. 5 minutter.
- Tilsett grønnsakene og kjøttet, blandes godt sammen og varmes opp til alt blir gjennomvarmt.
Ingredienser til Picado med grønnsaker |
Villa Puccini Chianti Riserva 2010
En rødvin med en intens rubinrød farge.
Vinen har en fruktig duft med noter av fioler.
Den har en tørr, harmonisk smak med hint av mørk sjokolade og kirsebær. Du vil også oppleve en lang og behagelig ettersmak. Rødvinen har blitt modnet i Slavoninan eikefat i minst 12 måneder.
Den er produsert med 85% Sangiovese, 10% Canaiolo og 5% Cabernet druer.
Den kan nytes nå eller kan også lagres i flere år.
Den har en tørr, harmonisk smak med hint av mørk sjokolade og kirsebær. Du vil også oppleve en lang og behagelig ettersmak. Rødvinen har blitt modnet i Slavoninan eikefat i minst 12 måneder.
Den er produsert med 85% Sangiovese, 10% Canaiolo og 5% Cabernet druer.
Den kan nytes nå eller kan også lagres i flere år.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar