Mørbraden sitter øverst på låret.
Den er like mager, som ytrefileten og inneholder bare 2,3% fett.
Her får du oppskrift på helstekt mørbrad 🌿
En enda bedre oppskrift på langtidsstekt mørbrad
(8 timer på 50°C) finner du oppskrift på 👉 her !
Farge: Dyp rød.
Lukt: Fint preg av røde og mørke bær, tørket frukt, sopp og fat.
Smak: Litt utviklet og fint sammensatt, preg av røde og mørke bær over integrert fat.
Passer til:
Land/distrikt: Spania, Rioja, Øvrige
Årgang: 2010
Råstoff: Tempranillo 85%, Mazuelo 5%, Graciano 5%, Garnacha 5%
Metode: Manuelt høstede druer, avstilking før pressing, kort maserasjon.
Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Den kan brukes til biff, men er ikke like mør som indre -og ytrefilet.
Jeg bruker også mørbrad, som 👉 grytekjøtt, da er det viktig og koke den lenge nok.
Den blir først seig, men etter 2-3 timers koketid blir den smaskens god og mør.
Den blir først seig, men etter 2-3 timers koketid blir den smaskens god og mør.
Det kan anbefales ♫
(8 timer på 50°C) finner du oppskrift på 👉 her !
Spis & Nyt ♪♫
Stek sukkererter og cherrytomater raskt i en stekepanne med litt smør.
De trenger kun noen få minutter.
Sesampoteter:
Finner du oppskrift på 👉 her.
Du kan steke dem sammen med mørbraden og sette opp temperatur til 225 °C, og steke den ferdig mens kjøttet hviler.
Kjøttet serveres medium stekt med sesampoteter, sukkererter, cherrytomater & soppsaus !
Til 3-4 porsjoner trenger du:
- 600 g mørbrad av storfe
- Rapsolje
- Meierismør
- Sukkererter
- Cherrytomater
- Maldonsalt
- 2 ts hel pepper
- 2 ts hel rosepepper
- Rosmarin, ca. 10 blader
- 1-2 ts sitronskall
- Soppsaus *
- Sesam poteter *
- Regel nr. 1 - ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før du skal tilberede det.
- Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne, i en blanding av godt smør og olje.
- Knus pepper, rosepepper, sitronskall og rosmarin i en morter.
- Krydre kjøttet med blandingen.
- Ha kjøttet i en ildfast form, sett inn ett steketermometer og stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 20 minutter eller til ønsket kjernetemperatur. 55° for rødt kjøtt, 64° for rosa kjøtt. Ved cirka 70°C er den gjennomstekt, men den kan fort bli tørr og hard, anbefales ikke ! Har du god tid kan du gjerne steke den ved 125 °C i ca. 1 time.
- Jeg tar den ut ved en kjernetemperatur på 62 °C -og lar kjøttet hvile i 15 minutter før den skjæres opp i skiver.
- 200 g sopp, jeg brukte aromasopp og sjampinjong
- 1 sjalottløk
- 1 ts smør
- 1 ts olivenolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 dl kjøttkraft/buljong
- 1 dl kremfløte
- Sukkerkulør
- Skjær soppen i skiver og brun dem i en panne med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk.
- Tilsett kraft, salt og pepper, og kok den i 10 minutter.
- Kjør sausen i foodprosessor eller bruk stavmikser.
- Sil sausen og hell den tilbake i en kjele.
- Tilsett kremfløte og kok til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.
- Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig og tilsett noen dråper sukkerkulør hvis du ønsker den litt mørkere.
Stek sukkererter og cherrytomater raskt i en stekepanne med litt smør.
De trenger kun noen få minutter.
Sesampoteter:
Finner du oppskrift på 👉 her.
Du kan steke dem sammen med mørbraden og sette opp temperatur til 225 °C, og steke den ferdig mens kjøttet hviler.
Cune Rioja Reserva 2010
CVNE trenger neppe en introduksjon, er det en av de mest kjente og mest betrodde og tradisjonelle produsentene i Rioja. Compañía Vinícola del Norte de España (CVNE), ble grunnlagt i 1879 og er fortsatt familieeid.
Nydelig riojakarakter med flott bærfrukt og vel integrert fat.
Det perfekte følge til gode lammeretter, også vilt som elg eller hjort.
Den passer og ypperlig til storfe.
Nydelig riojakarakter med flott bærfrukt og vel integrert fat.
Det perfekte følge til gode lammeretter, også vilt som elg eller hjort.
Den passer og ypperlig til storfe.
ser dig ut
SvarSlettTakk for det :)
SlettDette skal jeg prøve meg på i morgen👍👍
SvarSlett