Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte.
Jeg er så glad i torsk, mild og god på smak, som passer godt sammen med andre ingredienser.
Fisken kan stekes, kokes, grilles og, som jeg har gjort i dag - trekkes i kraft.
Jeg brukte indrefileten i dag, loins av skrei 💚
Denne her er faktisk bedre !
Helt nydelig !
Til 4 porsjoner trenger du:
- 400 g skrei eller torskefilet
- 800 g reker, med skall
- 2 ss smør
- 1 stk løk
- 3 dl pærecider
- 8 dl fiskekraft, jeg brukte vann og 2 fiskebuljongterninger
- 3 dl fløte
- 2 ss creme fraiche lett
- Sitron
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk pastinakk
- 1 stk purre
- Salt
- Hvit pepper
- Gressløk
- Dill
- Skrell rekene og sett oppbevar dem i kjøleskapet.
- Rens fisken fri for bein og skinn, hvis du ikke har kjøpt filet uten bein og skinn og skjær den i passende biter.
- Smelt smøret i en kjele.
- Ha i finhakket løk og surr den blank på middels varme.
- Tilsett cider og la den koke inn til ca. halv mengde.
- Ha i fiskekraft, fløte og créme fraîche mens du pisker godt.
- Kok opp suppen.
- Skjær gulrot og pastinakk i ganske små biter,
- Skjær purre i ringer og finhakk noen spiseskjeer gressløk og dill.
- Tilsett grønnsakene i suppen.
- Smak til med saften av 1/2 sitron, salt og hvit pepper (du kan bruke svart pepper, hvis du ikke har hvit, det er mest for fargens skyld) og la suppen trekke i 10 minutter.
- Tilsett fisken og la den trekke i suppen i 3 minutter eller til fisken er ferdig.
- Hell suppen i suppeskåler, legg på reker og pynt med litt frisk dill.
Spis & Nyt ♥ |
Skreiloins og tilbehør ♥ |
Ingredienser ♥ |
En av nordens beste fiskesupper ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar