Hvalbiff er skikkelig snadder !
Mørere kjøtt en hvalkjøtt finnes ikke ♥ Mørt - Saftig - Smakfullt ♥
Pass på at du ikke steker hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir ganske tørt.
Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid
og bør være fra rått til rosa. Varmebehandles kjøttet for lenge blir det tørt og seigt.
Kjernetemperatur på hval : medium minus = 42 grader, medium = 51 grader og den er gjennomstekt på 57 grader.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 4 stk biffer a 200 g
- 6 skiver bacon
- Rapsolje
- Smør
- Salt
- Pepper
Kremede grønnsaker:
- 3 dl fløte
- 200 g løk
- 200 g gulrot
- 200 g kålrot
- 200 g pastinakk
- 100 g purreløk
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
Skrell og skjær grønnsaker i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin, da går det fort !
Surr baconet rundt biffene, fest dem med tannpirker og stek dem ca. 3 minutter på hver side.
Krydre med salt og pepper. La biffene hvile litt før servering.
Stek grønnsaken med litt olje og smør i en varm panne, under omrøring i ca. 5 minutter.
Hell over fløte og kok til det begynner å tykne.
Smak til med salt og pepper.
Jeg serverte retten med bakt potet og kryddersmør.
Surr baconet rundt biffene, fest dem med tannpirker og stek dem ca. 3 minutter på hver side.
Krydre med salt og pepper. La biffene hvile litt før servering.
Stek grønnsaken med litt olje og smør i en varm panne, under omrøring i ca. 5 minutter.
Hell over fløte og kok til det begynner å tykne.
Smak til med salt og pepper.
Jeg serverte retten med bakt potet og kryddersmør.
Hvalbiff med bacon, klar til steking |
Grønnsaker |
Grønnsaker kokes i fløte |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar