God kosemat ♫♫
Denne retten er ett godt og litt sunnere alternativ til den "vanlige" tacoen !
Legg gjerne på litt sprø salat også !
Lag guacamole og tomatsalsa fra bunnen av.
Ferdig kjøpt guacamole inneholder mer erter enn avokado -og hjemmelaget tomatsalsa smaker godt og friskt 🍅
Til 4 tortilla trenger du:Legg gjerne på litt sprø salat også !
Lag guacamole og tomatsalsa fra bunnen av.
Ferdig kjøpt guacamole inneholder mer erter enn avokado -og hjemmelaget tomatsalsa smaker godt og friskt 🍅
- 4 stk tortillalefse
- 500 g store reker/scampi
- 2 ss olje
- 1 ts taco spicemix
- Salt
- Pepper
- Basilikum
- Koriander
- Guacamole *
- Tomatsalsa *
- ( Grønn salat )
Sånn gjør du:
- Lag først guacamole og tomatsalsa, oppskrifter lenger ned på siden.
- Skrell og rens reker. Husk og fjerne tarmen.
- Du kan også bruke ferdig kokte, som jeg gjorde i dag, men pass på og ikke overstek dem så de blir seige. Trenger kun ett par minutter i stekepannen.
- Bland sammen tacokrydder og olje og legg scampien i marinaden.
- La dem ligge i marinaden i 20 minutter, gjerne lenger.
- Stek dem i en stekepanne på middels varme, til de er gjennomstekte, tar ikke lang tid.
- Krydre med salt og pepper.
- Varm tortaillalefsene rett før servering.
- Legg på scampi, tomatsalsa, guacamole, litt frisk basilikum og koriander.
- Du kan gjerne legge på litt salat også.
- Spis & Nyt ♫♫
Tomatsalsa:
- 14 stk små søte tomater
- 1 stk vårløk
- 1 stk sjalottløk
- 1/2 potte koriander
- 1/2 stk lime
- 1/2 ss flytende honning
- ca. 10 dråper Tabasco
- 1/2 ts salt
Sånn gjør du:
- Del tomatene i fire biter, finhakk vårløk, sjalottløk og koriander og bland forsiktig sammen.
- Tilsett saften av en halv lime, honning og smak til med tabasco og salt.
- La salsaen godgjøre seg i minst 20 minutter før servering.
Guacamole:
- 2 avokado
- saften av ½ stk lime
- 1 ss finhakket vårløk
- 2 ts hakket rød chili
- 1 fedd hvitløk - finhakket
- Salt og pepper
- 1 ss hakket koriander
Sånn gjør du:
- Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
- Tilsett litt hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
- Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
- Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
Guacamole ! |
Tomatsalsa ! |
Ingredienser til tomatsalsa |
Ingredienser til guacamole ! |
Snart middag !!! |
Spis & Nyt !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar