Sjokolade og bringebær er en perfekt match !
Herlig fløyelsmyk sjokoladekake med melkesjokolade ✿
Denne oppskriften på kakebunn bruker jeg ofte, den er så luftig og god på grunn av de stivpiskede eggehvitene. Sjokoladekaker blir mye bedre med ordentlig sjokolade i stedet for kakaopulver.
I denne oppskriften fyller jeg kaken med friske bringebær ✿
I denne oppskriften fyller jeg kaken med friske bringebær ✿
Det er lov å la seg friste 🍃
Kakebunn:
Kakebunn:
- 5 egg
- 250 g sukker
- 135 g smør
- 135 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokesjokolade
- 100 g bringebær + 100 g til pynt
- Skill eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviten stiv.
- Pisk sukker og eggeplommer godt.
- Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
- Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
- Bland forsiktig inn eggehviten, bruk en slikkepott.
- Hell kakerøren i en godt smurt rund springform, 24-26Ø.
- Dytt bringebær ned i kakerøren, jeg brukte 100 g, men det var langt mellom hver bringebær så du kan gjerne bruke mer. Kan også blandes forsiktig inn i kakerøren før den helles i springformen.
- Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Dekk over med bakepapir, hvis den begynner og bli for mørk.
- 1 kopp fløte
- ½ kopp smeltet smør
- 1 kopp sukker
- 120 g melkesjokolade
- Kok fløte, smør og sukker til det tykner.
- Tilsett melkesjokolade i biter og rør til sjokoladen smelter.
- Kremen og kaken må være nesten helt avkjølt før kremen tas på kaken!
- Sett kaken i kjøleskapet, så sjokoladen stivner før du pynter den med friske bringebær og sitronmelisse ♥
Klar til steking ! |
Under arbeid ! |
Nom Nom ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar