I den steker de brød, kjøtt, fisk og kylling.
Kjøtt/fisk blir ofte tredd på spyd for at de skal være enklere å steke.
Tandoori mat er således egentlig mat, som er stekt i leirovn, den er mest brukt i India.
Tandoori er også navnet på en indisk saus med meieriprodukter og masse indiske krydder.
Retten blir servert med ris og Nan-Brød - KJEMPEGODT
I glasset: Basso Valpolicella Ripasso 2013
Retten blir servert med ris og Nan-Brød - KJEMPEGODT
I glasset: Basso Valpolicella Ripasso 2013
Kylling:
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 3 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 1 ts malt korianderfrø
- 1 ss frisk koriander
- 3 ts tandoori masala
- 3 ss olje
- 1 kg kyllingfilet
- Riv ingefær og hvitløk på rivjern.
- Mal korianderfrø.
- Skjær kyllingfiletene i to-tre deler.
- Bland alle ingrediensene, legg filetene i marinaden og bland alt godt sammen. Mariner kyllingen i minst 4 timer, de kan gjerne ligge i marinaden ett helt døgn.
- Stekes i 15 minutter midt i stekeovnen på 225 °C
- 6 ss olje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt muskat
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss fersk revet ingefær
- 400 g hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 2 ss rømme
- 2 dl fløte
- 25 stk cashewnøtter
- Koriander
Sånn gjør du:
- Varm oljen i en kjele eller panne med høye kanter.
- Tilsett tomatpure, malt spisskummen og muskat.
- Tilsett tomater, hvitløk, krydder og ingefær.
- La sausen koke i 5 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
- Bland alt godt sammen og la sausen småkoke i 10 minutter.
- Tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter.
- La de trekke i sausen i 10 minutter.
- Dryss over frisk koriander ved servering.
Stekt kylling og malte nøtter skal blandes inn i sausen |
Marinering av kylling |
Ingredienser |
Spis & Nyt !!! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar