Nydelig, sunt og godt ✿
Sett på ovnen og kutt opp grønnsaker mens ovnen blir varm, tilbehøret setter du på etter hvor lang koke/steketid den har. Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter, som jeg satte inn i ovnen på 225 grader varmluft, før jeg begynte med grønnsakene. Skrudde ned varmen før jeg satte inn fisken -og stekte potetene videre sammen med fisken.
Retten er enkel og tilberede -og klar til servering på ca. 30 minutter !
Du trenger til 4 porsjoner:
Servert med ovnsbakte poteter |
- 800 g torskefilet, uten skinn og bein
- Tomatpesto med chili *
- 1-1/2 squash
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 rødløk
- 20 stk oliven
- Olje
- Salt
- Pepper
- Basilikum, frisk
Sånn gjør du:
- Rens og skjær paprika i strimler og squash og rødløk i biter.
- Stek grønnsakene i en varm stekepanne med litt olje til de blir litt myke, men fremdeles er sprø.
- Legg grønnsakene i en stor, smurt ildfast form. Krydres med salt og pepper.
- Legg på oliven, de skal ikke stekes på forhånd.
- Legg torskefilet over grønnsakene, krydre med salt og pepper.
- Smør på ett godt lag tomatpesto. Tomatpesto kan du selvsagt lage selv, men hvis det skal gå fort unna er det helt greit med ferdig pesto på glass.
- Stekes ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Dryss over frisk, grovhakket basilikum ved servering.
- Server retten med poteter, ris eller pasta.
Hvis du vil lage pesto selv:
Tomatpesto med chili
Tomatpesto med chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, finhakket
- 100 g soltørkede tomater
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
- Rist pinjekjerner i en varm panne.
- Finhakk chili.
- Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
- Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Klar til servering ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar