I dag ble det innbakt pizza - Calzone - fylt med reker og god tomatsaus med fennikel !!
Kjempegod sammensetning av smaker !
Prøv da vel !!
Lag først pizzabunnen, som du finner oppskrift på her
Pizzasaus:
- 400 g hermetiske tomater, bruk gjerne den med oregano og basilikum
- 1 stk løk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 4 ss frisk basilikum/ 4 ts tørket
- 2 ss hakket gressløk / 2 ts tørket
- 1 stk fennikel i tynne strimler
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Surr løken blank i olivenolje og rør inn tomatpuréen.
- Tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme i 10 minutter.
- Friske urter tilsettes i sausen, når den er ferdig kokt, tørket urter tilsettes sammen med tomatene.
- Smak til med salt og pepper.
Tips:
Det blir nok igjen en god del pizzasaus.
Den kan oppbevares noen dager i kjøleskapet eller fryses ned.
Kan også brukes som pastasaus eller på ostesmørbrød.
- Reker
- Revet ost
- Pizzakrydder
Sånn gjør du:
- Skrell rekene, ikke bruk reker i lake !!
- Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza, legg på reker og dryss over ost.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
- Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
- Krydre med litt pizzakrydder.
- Stekes på 225 °C i ca. 20 minutter, men det kommer an på hvor tykk deigen er.
Spis & Nyt ! |
Penslet med egg, krydret med pizzakrydder og klare til å stekes |
Legger på pizzasaus, reker og revet ost. Husk og pensle kantene med vispet egg. |
Pizzabunn, ost, reker, pizzasaus med fennikel og vispet egg. |
Klar til servering ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar