Kjøttform med kinakål !


En herlig hverdags-middag ! Fiks ferdig på 40 minutter.
Ovnsrett igjen her altså - rask og enkel - med god kryddersmak !

Kinakål er kål, ikke salat !
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge.
Du får tak i kinakål hele året. Den norske sesongen er fra mai til januar, ellers importeres den hovedsakelig fra Portugal.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater. Den er god rå også, særlig i råkostsalat, men enda bedre varmebehandlet.


Prøv gjerne denne retten med dampet kinakål → Dampet kinakål med urtesaus & reker


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk kinakål
  • 400 g kjøttdeig 
  • Stekesmør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gul løk
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts cajennepepper
  • 400 g hermertiserte tomater 
  • 1 ss tomatpurè
  • Salt
  • 300g Crème fraiche lett eller lettrømme
  • 2 dl revet ost
  • Friske urter til pynt, ikke nødvendig
Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Del kinakål i strimler og forvell den i 2 minutter i kokende lettsaltet vann. La vannet renne godt av. 
  3. Stek kjøttdeig i varm panne med litt smør. 
  4. Hakk løk og finhakk/riv hvitløk.
  5. Tilsett spisskummen, cajennepepper, tomatpurè, finhakket løk og hvitløk sammen med kjøttdeigen og stek videre ett par minutter.
  6. Rør inn hermetiske tomater og la kjøttblandingen koke i 5-10 minutter. Smak til med salt.
  7. Legg kål og kjøttsaus lagvis i en ildfast form. 
  8. Bland sammen crème fraîche/lettrømme og revet ost og legg blandingen på toppen av formen.
  9. Stekes i stekeovn på 200°C i 30 minutter.
  10. Dryss over friske, grovhakkede urter hvis du har. Jeg brukte koriander og persille.
  11. Server retten med godt brød og gjerne noen små gode tomater !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar