Lørdagsbiff med soppfylte butterdeigsnurrer, asparges og flambert peppersaus ♫♪ ღ ღ


I dag blir biffen servert med sprø butterdeig fylt med soppstuing, asparges og en av verdens beste peppersauser !
Elegant, godt og lekkert  ♫♪ ღ ღ

Når du flamberer tenner du på brennevinet, som du har helt i stekepanna. Tenn umiddelbart på slik at alkoholen fordamper, mens aromastoffene fra brennevinet blir igjen sammen med de andre smakene i panna. Litt vel spennende med flambering, ikke gjør det under ventilatoren !!

I glasset:  Marqués de Chivé Tempranillo Reserva 2011

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 250 g god mør biff
  • Solsikkeolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 16 stk asparges
  • Butterdeig med soppstuing *
  • Peppersaus * 
  • Små tomater
  • (Timian, til pynt)
Sånn gjør du:
  1. Ta butterdeigen ut av fryseren en 30 minutter før tilberedning.
  2. Ta biffen ut av kjøleskapet.
  3. Lag butterdeigpakkene med soppstuing.
  4. Lag sausen nesten ferdig.
  5. Ta deg ett glass vin mens soppstuingen kjøler seg litt ned.
  6. Når butterdeigpakkene har stekt i 20 minutter begynner du å steke biffen.
  7. Gjør ferdig sausen.
  8. Mens biffen hviler koker du asparges.
  9. Skjær biffen i skiver.
  10. Legg saus på tallerken, legg på asparges, biff skjært i skiver, asparges, butterdeigsnurrer og noen tomater. Pynt med timian hvis du har.
  11. Spis & Nyt ♫

Biff:
  1. Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt.
  5. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  6. Krydre med litt salt.
  7. La biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Butterdeig med soppstuing:
  • 200 g sopp
  • 1 stk liten gul løk
  • 2 vårløk
  • 8 stk einebær, knuste
  • 1 ts salt, gjerne urtesalt 
  • 1 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 2 plater butterdeig
  • Hvetemel, til kjevling av butterdeigen
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og vårløk. 
  2. Skjær soppen i skiver.
  3. Stek løk og vårløk i smør, sammen med knuste enebær. 
  4. La løken bli blank og ha i sopp. Jeg brukte 150 g aromasopp og 50 g sjampinjong.
  5. Fres til soppen er stekt og væsken har kokt inn. 
  6. Smak til med urtesalt. 
  7. Tilsett fløte og la det koke videre til det tykner.
  8. La soppstuingen kjøles ned litt før du 'pakker' det inn.
  9. Kjevle butterdeig til dobbelt størrelse og del platene i to deler. Det er mer enn nok soppfyll til 4 butterdeigsnurrer, lag ostesmørbrød av restene dagen derpå !!
  10. Legg en stor spiseskje soppstuing på midten. 
  11. Brett sammen hjørnene. 
  12. Klem godt sammen til en liten pakke. De skal ikke pensles med egg eller vann, da hever ikke butterdeigen.
  13. Stek i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter eller til de får en gyllen farge.
Asparges:
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.

Flambert peppersaus:
  • 1 ss hel pepper
  • 1 dl cognac
  • 3 dl fløte
  • Salt
  • Sukkerkulør
  • 2 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter.
  2. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
  3. Tilsett cognacen og sett fyr på den med en lang fyrstikk.
  4. La det brenne ut.
  5. Tilsett fløte og la det koke inn til det blir tykt.
  6. Smak til med salt.
  7. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge.
  8. Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side.
  9. Rett før servering varmer du den opp og rører inn smøret.

Marqués de Chivé Tempranillo Reserva 2011
Vinen fikk jeg av en fornøyd kunde på ØMV.
Den var kjempegod, så veldig dyr og fin ut, men den koster faktisk ikke mer enn kr. 110,-
Den beste vinen er ikke nødvendigvis den dyreste !!
God vin til en rimelig sum - løp og kjøp ♫♪ ღ ღ
  • Varetype:Rødvin
  • Land/distrikt:Spania, Valencia, Utiel-Requena
  • Årgang: *)2011
  • Passer til:Storfe   Lam og sau   Ost  







    • Farge:Dyp rød.
    • Lukt:Aroma med preg av røde og mørke bær, innslag av tørket frukt og urter.
    • Smak:Ren, umiddelbar og litt fatpreget, innslag av røde og mørke bær, litt varm ettersmak.
    • Råstoff:Tempranillo 100%
    • Metode:Gjæret temperaturkontrollert ved 25 °C i ståltanker, lagret 12 md. i amerikanske eikefat, 12 md. flaskemodning før salg.
    • Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 1,20 g/lSyre: 5,60 g/l
    • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
    • Produsent:Vincente Gandia
    • Grossist:Good Beverage AS

















Lager soppstuing

Kjevler ut butterdeig
Butterdeig med soppstuing klar til steking
Ferdig stekte butterdeigsnurring med sopp ♫ Vet ikke om den er så lekker, men smaker nydelig !
Flambering av pepper i cognac
Klar til servering ♫

Ingredienser 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar