Rask og enkel middag - ALT I EN 'POT', med nydelige smaker fra Middelhavet !
Her kan du drømme deg bort -og minnes herlige, gloheite feriedager 💕
Du trenger:
- 1 løk
- 2 stk paprika, gjerne forskjellige farger
- 50 g chorizo
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 250 g basmati ris
- 400 g hermetisk tomat
- 1 ts salt
- 5 dl vann
- 400 g store reker/tigerreker
- Koriander
- Ruccola
- Lime
- Hakk løk, skjær paprika i terninger, skjær chorizo i biter og finhakk hvitløk eller bruk hvitløk på tube (enkelt og greit)
- Stek løk, paprika, chorizo og hvitløk i olje over sterk varme i ett par minutter i en stor kjele.
- Tilsett vann og salt, kok opp.
- Rør inn ris og hakkede tomater.
- Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter, til risen nesten er ferdig.
- Fjern skallet på rekene, jeg brukte ferdig kokte, så det var bare skallet på halen som måtte fjernes. Kan gjerne bruke rå tigerreker, husk og fjerne tarmen før de legges i gryta. Da trenger de litt lengre koketid, når rekene har skiftet farge til rosa er de ferdige.
- Bland rekene forsiktig inn i gryta -og la retten trekke på svak varme i ca. 5 minutter til rekene er varme og risen er ferdig.
- Server retten med ruccola, en limebåt og dryss over frisk koriander.
- Spis & Nyt !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar