Cannelloni er store hule pastarør.
Denne velsmakende fylte pastaretten er kalt cannelloni i Italia, og er kjent i Amerika, som manicotti. Ordet cannellone betyr bokstavelig talt "et stort rør".Denne pastaretten har fulgt millioner av italienske immigranter rundt om i verden, til Nord- og Sør-Amerika, Spania og Australia. Oppskriften spredte seg snart som ild i tørt gress gjennom alle sosiale klasser og dukket opp i katalanske* kokebøker på begynnelsen av 1900-tallet.
* Katalansk er et romansk språk som snakkes av over ni millioner mennesker. Katalansk er offisielt språk i Andorra, de spanske regionene Catalonia, Valencia-regionen, Balearene og den italienske byen Alghero på Sardinia. Språket snakkes også i enkelte områder i Aragón og Murcia i Spania og i Frankrike.
I denne oppskriften bruker jeg supergrønnsaken spinat 🌿
Spinat har lavt energi- og fettinnhold og et høyt innhold av beta-karoten, folat, vitamin C, kalium og kostfiber. Spinat er også en kilde til vitamin E, vitamin B6, magnesium og kopper. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen, som bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Folat, vitamin B6 og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.Den har blitt stadig mer populær på grunn av sin søtere smak og delikate blader, som er myke og kan også spises rå i salater. Det er i utgangspunktet den samme, som vanlig stor spinat, men høstes på et tidlig stadium av planteveksten. Babyspinat blir høstet mellom 15-20 dager etter den har blitt plantet. Vanlig spinat høstes 45-60 dager etter planting.
Cannelloni blir ofte laget med lasagne/pastaplater.
Da må pastaplatene kokes i 3-5 minutter på forhånd, hvis du ikke bruker fersk pasta. Legg de myke lasagneplatene over på plastfolie. Legg på kjøttblandingen og rull dem sammen, legg dem med skjøten ned i en ildfast form.
Jeg kjøpte cannelloni på Nye Grønt & Godt på Hamar !
Herlig pastarett med nydelig tomatsaus 🍅
Serveres med salat 🌿
Serveres med salat 🌿
Til 3-4 porsjoner:
- 12-14 stk cannelloni
- 400 g kjøttdeig
- Stekesmør
- Tomatsaus *
- 1 løk
- 65 g babyleaf eller spinat
- 1 ts oregano
- Revet ost
- Salt
- Pepper
- Basilikum
- Lag tomatsausen og sett den til side.
- Stek kjøttdeig og løk i godt smør. til kjøttdeigen er stekt og løken er gyllen.
- Tilsett oregano og 8 ss av tomatsausen.
- Tilsett spinat, del eller klipp den opp i mindre biter, da de skal fordeles i pastarør.
- Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Fyll cannelloni med kjøttblandingen og legg dem i en smurt ildfast form. Bruker du pastarør, så lønner det seg å ha fyllet i en sprøytepose.
- Hell over resten av tomatsausen.
- Dryss over revet ost og stek canneloni i stekeovn på 180°C i ca. 30 minutter. Jeg bruker funksjonen damp, 25% damp og 75% varmluft, på stekeovnen, når jeg lager gratenger.
- 400 g hakket tomat med hvitløk og oregano
- 4 ss tomatpurè
- Salt
- Pepper
- Kok opp tomater og tomatpure.
- La sausen koke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Steg for steg 👇 Hvordan du gjør det -og hvordan du - ikke skal gjøre det 😅
Cannelloni |
Det beste kjøkkenredskapet : SAKS ! |
Skal fylle cannelloni... |
.... det gikk ikke bra 😅 |
Fyller cannelloni.. 👍 |
Legg på tomatsaus og ost |
Klar til steking |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar