ONE-POT - Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
CROCK-POT - Er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid.
I dag er det skikkelig husmannskost på menyen : svineknoke !
Svineknoke er beinet til grisen.
Trenger lang tilberedning, men når kjøttet har kokt ferdig er det mørt og godt.
Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den kan kjøpes naturell, saltet eller røkt.
Svineknoke er beinet til grisen.
Trenger lang tilberedning, men når kjøttet har kokt ferdig er det mørt og godt.
Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den kan kjøpes naturell, saltet eller røkt.
Jeg brukte røkt svineknoke på 1,6 kg i denne oppskriften.
🌿 LAPSKAUS
Du kan også lage lapskaus med samme oppskrift.
Da deler du bare kjøttet i passende biter og tilsetter kjøttet i rotmosen
eller blander inn grønnsakene i biter.
Du trenger til 4 solide porsjoner:
- 1 stk svineknoke (bør være på minimum 1,5 kg til 4 porsjoner)
- 1 liter vann
- 1/2 ts allehånde
- 1 ss hel pepper
- 3 stk laurbærblader
- 2 ts tørket timian
- 2 gule løk delt i 2-4 deler
- 1 stk kålrot i biter
- 4 gulrøtter, i biter
- 6 poteter, i biter
- 2-4 ss smør
- Salt
- Pepper
- Persille
- Tyttebærsyltetøy
- Flatbrød
- Legg svineknoke, grønnsaker, vann og krydder i kjelen.
- Kok på LOW i 10-12 timer eller på HIGH i 5-7 timer, til, kjøttet løsner fra beinet. Knoke på 1 kg trenger 5 timer, 1,5 kg trenger 7 timer på HIGH. Ikke ta av lokket det to første timene. Jeg snudde svineknoken etter 3 timer, da ikke hele knoken var dekket med kraft.
- Ta ut kjøttet, løken og laurbærblader -og legg det til side.
- Ta ut kålrot, poteter og gulrøtter med en hullsleiv. La det renne godt av i en stor sil -og mos det sammen med en potetstapper.
- Spe rotmosen med litt av kraften, hvis nødvendig og tilsett smør.
- Smak til rotmosen med salt og pepper.
- Rens svineknoken for bein og fett og server den med rotmos, tyttebær og flatbrød.
- Dryss over frisk persille ved servering.
Tips:
Du trenger en stor Crock-Pot, hvis du skal lage denne retten, min er på 6 liter.
Har du ikke så stor Crock-Pot kan du koke svineknoke i Crock-Pot kjelen med løk, krydder, laurbærblad og noen gulrøtter.
Kok de øvrige grønnsakene i en vanlig kjele, gjerne med kraften fra Crock-Pot kjelen.
❥•♪♫⁀°♡ღ
TRYYK KOKER LAGER ALT HURTIG
SvarSlettJa, det vet jeg. Meningen med Crock-Pot er at man kan være borte, fra hjemmet hele dagen og komme hjem til ferdig middag:)
Slett