Hval er like sunt som fisk -og like godt, som det møreste kjøttet man kan sette tennene i !
Vørterøl er en alkoholfri drikk laget av vann, malt og humle og tilsatt kullsyre.
I prinsippet er vørterøl øl som ikke har vært gjennom gjæring. Jeg husker fra barndommen, hos farmor og farfar på Nesodden at jeg fikk vørterøl, som var halvblandet med solo, det var godt det !
Smaksrik, varmende og god gryte, hvor du steker alle ingrediensene i samme stekepanne - så du får med deg alle de gode smakene.
Spis & Nyt ♫
Til 6 porsjoner:
- 800 g hvalkjøtt, i strimler
- 100 g chorizo, i biter
- Stekeolje
- 1 gul løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 4 gulrøtter, i skiver
- 2 nellikspikre
- 1 neve hakket persille
- 1 liten neve hakket oregano
- 1 neve hakket basilikum
- 1 laurbærblad
- 1 ss hel pepper
- 3,3 dl vørterøl (en flaske)
- 400 g hermetiske tomater
- 1 ss rødvinseddik
- 1 dl fløte
- 1 ts salt
- Poteter eller ris
- Salat
Sånn gjør du:
- Varm olje i en stekepanne. Ha i chorizo og stek den noen minutter.
- Legg chorizoen i en gryte.
- Stek hvalkjøtt i samme stekepanne, med oljen som har dannet seg i pannen og brun det lett. Stek litt og litt om gangen. Bruk litt mer olje hvis nødvendig. Legg hvalkjøttet i samme gryte som chorizoen.
- Stek løk, hvitløk, gulrøtter og nellikspikre i samme stekepanne, til løken er gyllen. Ha alt i gryten med hvalkjøttet og tilsett persille, oregano, basilikum, laurbærblad og pepper.
- Hell vørterøl i stekepannen og kok opp.
- La det koke i noen minutter. Hell det over i gryten med hvalkjøttet.
- Tilsett tomater og rødvinseddik i kjelen. Bland alt godt sammen og kok opp.
- La det småkoke i 20-30 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med salt.
- Fjern laurbærbladet før servering.
- Spis & Nyt ♫♪
|
Ingredienser ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar