Chorizo blir som regel laget med svinekjøtt og paprika, det er paprika som gir pølsen den røde
fine fargen. Pølsesorten stammer opprinnelig fra den iberiske halvøy, det vil si fra Spania og Portugal, men den er utbredt også i Latin-Amerika, samt på Filippinene. Den er etterhvert blitt populær i store deler av verden.
Chorizo er veldig sterk på smak, så jeg bruker den ikke som hovedprotein i retter, men den er ypperlig å bruke for å gi retten en ekstra piff !
Enkel, god middag med masse smak ♫♪
Til 4 porsjoner:
- 400 g pasta
- 1 bunt brokkoli
- 150 g chorizopølse
- Olivenolje
- 4 stk kyllingfilet
- Persille
Sånn gjør du:
- Skjær pølsene i passelige små biter.
- Rens og del brokkolien i små buketter.
- Kok pastaen al'dente etter anvisning på pakken, tilsett brokkoli når det gjenstår 5 minutter av koketiden, sil av vannet.
- Stek kyllingfillet i 2 minutter på hver side. Legg på lokk, skru platen ned et trinn, og etterstek i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen på kyllingfileten, til den er gjennomstekt.
- Stek pølsebiter i en god slump olivenolje.
- Bland sammen pasta, brokkoli og chorizo og hell over oljen, som er igjen i stekepannen.
- Server kyllingfileten på toppen og dryss over persille.
|
Ingredienser ! |
|
Under arbeid !! |
|
Klar til servering ! |
|
Spis og Nyt !! |
Hjemme hos oss er det oppussing på høyt nivå av kjøkken, stue og gang.
Vi har vært så heldige å få lånt leiligheten til min bror og svigerinne, så jeg får laget mat allikevel.
|
Her gikk kjøkkenveggen, men den gikk ikke så langt !! 😄 |
|
Ute snør det tett, 24 april !!! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar