Calzone er innbakt pizza, laget i porsjonstørrelser.
Calzone betyr ”bukse” på italiensk. Hvorfor innbakt pizza har fått dette navnet vet jeg ikke,
kanskje fordi du trenger større bukser hvis du spiser for mye av det 😊
På hyttevis har jeg rett og slett jukset litt, med ferdig pizzabunn, ferdig pizzasaus, smårettskinke og hermetisert champignon !! Bruk masse ost, gjerne forskjellige typer.
Godt og utrolig enkelt ♫♪
Sånn gjør du:
Du trenger til 4 stk:
- 1 stk ferdig pizzabunn
- Pizzasaus
- Skinke
- Champignon
- Små tomater
- Revet ost, jeg brukte revet hvitost i bunn og cheddar & mozarella på toppen
- Egg, til pensling
- Pizzakrydder/oregano
Sånn gjør du:
- Skjær pizzabunnen i 4 deler.
- Smør på pizzasaus og legg på ost, skinke, champignon i biter, små tomater delt i to og litt ekstra revet ost på halvdelen av de fire pizza-delene.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
- Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle Calzonene med sammenvispet egg.
- Krydre med litt pizzakrydder eller oregano.
- La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
- Stekes på 225 °C / Innstilling 6 på gassovnen i ca. 20 minutter. Min gassovn har kun undervarme, så jeg brukte to lag bakepapir og stekte dem midt i ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar