En ny potet-vri til biffen i dag !
Nydelig måltid med god mør biff, herlige poteter med ost og en smaskens peppersaus med cognac og rødvin ♫♪
Perfekt stekt biff, om du ønsker medium eller gjennomstekt får du garantert hvis du ettersteker den i stekeovn.
Personlig liker jeg den medium stekt !
Tiden kommer selvfølgelig an på tykkelsen på biffen, så bruk gjerne ett steketermometer.
Indrefilet skjæres normalt opp til biffer på 3-4 cm, ytrefilet, mørbrad, flatbiff og entrecôte til 2 cm.Rå / 49-56°C : 15 minutter
Medium / 57-62°C : 20 minutter
Godt stekt / 70 °C : 40 minutter
La biffene hvile i 5-10 minutter før servering.
- 2 stk møre biffer a 200 gram
- Salt
- Pepper
- (Biffkrydder)
- 2 stk bakepoteter
- 50 g smør
- 2 dl revet god ost
- Små tomater
- Cognacpeppersaus *
Ostepoteter:
- Skjær potetene i ganske tynne skiver, gjerne ved hjelp av en mandolin.
- Skyll dem i kaldt vann og tørk dem godt av på tørkepapir.
- Smelt smøret og vend potene i smøret.
- Tilsett ost og bland alt forsiktig sammen. Her må du bruke hendene og 'grise' litt altså.
- Legg potetene taksteinslagt i to porsjoner på en stekeplate med bakepapir.
- Bruk en skje og hell over ost og smør, som er igjen i kjelen over potetene.
- Krydre dem med salt og pepper.
- Stek potetene ved 200°C i ca. 25 minutter.
- Sett potene tilside. Sett opp ovnsdøren, så komfyren holder 125°C når du skal sette inn biffene. Potene kan du varme opp igjen mens biffen hviler.
Cognacpeppersaus:
Til 4 porsjoner
Til 4 porsjoner
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- Smør
- 1 ts grønne pepperkorn
- 1 ts tomatpure
- 1 dl rødvin
- 2,5 dl kalvebuljong, jeg brukte vann og 1 ss kalvefond
- 25 g smør
- 1-2 ss cognac
- Salt
- Pepper
- Surr finhakket sjalottløk og hvitløk i smør.
- Tilsett tomatpure og pepperkorn og la det surre ett par minutter.
- Hell i rødvin og kok kraftig til væsken nesten er fordampet.
- Tilsett buljongen og la sausen småkoke videre i 15 minutter.
- Sil sausen.
- Hvis du vil ha sausen tykkere kan du røre ut 2 ts maisenna i litt vann -og tilsette den i sausen. Nå kan den settes tilside og gjøres ferdig rett før servering, kok den opp igjen før du tilsetter smøret.
- Rør inn smøret, sausen skal ikke koke etter smøret er tilsatt og smak til med cognac, salt og pepper.
Biff:
- La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
- Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
- Krydre biffene godt med pepper eller biffkrydder.
- Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side.
- Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
- Forvarm ovnen til 125°C
- Etterstek biffene i stekeovn krydret med litt salt.
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 5-10 minutter før servering.
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 5-10 minutter før servering.
Tomatene legges i en ildfast form, hell over litt olje og krydre med salt og pepper.
Stekes sammen med biffene. Stek dem videre på 200 grader varmluft mens biffene hviler -og sett potetene inn i stekeovnen igjen så de blir varme.
Skjærer poteter i tynne skiver ♫♪ |
Potetskiver i smør og ost ♫♪ |
Poteter og tomater er klare til steking ♫♪ |
Koker saus ♫♪ |
Sausen er silt, bruner biffen ♫♪ |
Potetene er ferdig stekt ♫♪ |
Steker biff og tomater ♫♪ |
Gjør ferdig sausen ♫♪ |
Sandalford Margaret River Range Cabernet Merlot 2015
Ung og saftig, preg av mørke bær, lakris og svale urter, ettersmak med god lengde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar