Herlige, friske og smaksrike munnfuller !
Jeg brukte surret svinestek av bog, men svinenakke passer også bra til denne oppskriften.
Svinekjøttet er gnidd inn med 8 forskjellige krydder og tilberedt i crock-pot.
Krydderblandingen har smak av tex-mex/taco.
Serveres med fersk lime, koriander samt tomat og avokadosalsa.
Retten passer perfekt som Amuse-bouche, som det så fint heter, det betyr munn-glede. En apetittvekker, som gjestene kan få før de setter seg til bords.
Den kan serveres til forrett eller nytes som kosemat i sofakroken.
Spis & Nyt ♫♪
Pulled Pork:
Sånn gjør du:
- 1 ss røkt paprika
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts havsalt
- 1 ts cumin
- 1/2 ts sort pepper
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts cayenne pepper
- ca. 1,5 kg svinestek/skinkestek eller svinenakke
- 1 dl vann
- 1/2 rødløk
- Hjertesalat
- Tomat og avokadosalsa *
- Lime
- Koriander
Sånn gjør du:
- Bland sammen de 8 krydderne i en liten bolle.
- Ta av strømpen, hvis du bruker surret svinestek og fjern svoren.
- Gni inn halvparten av krydderblandingen på svinekjøttet, bruk fingrene og gni det godt inn.
- Legg svinekjøttet i crock-pot kjelen og tilsett vann.
- Sett på lokk og kok på LOW i 10 timer eller på HIGH i 6 timer.
- Ta opp kjøttet og riv det fra hverandre med to gafler.
- Bland kjøttet godt sammen med finhakket rødløk og resten av krydderet. Hell over litt av kraften, som har dannet seg i kjelen.
- Legg kjøttet i salatblader, topp med salsa og hakket koriander -og server dem med en lime båt, som skal skives over retten.
Tomat og avokadosalsa:
- 1 lime
- 3 tomater
- 1 avokado
- 2 fedd hvitløk
- En god håndfull frisk koriander
- 1/2 ts havsalt
- 1/2 ts chili powder
Sånn gjør du:
- Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i små terninger.
- Del avokado i to, fjern steinen, fjern skallet og skjær den i små terninger.
- Finhakk/press hvitløk.
- Hakk koriander, bruk stilken også -den inneholder masse smak.
- Bland alt godt sammen i en bolle, sammen med krydderet og skivs over saften av en lime.
Tips:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar