Ett herlig, smakfullt biffmåltid !!
Kremet maiskrem passer perfekt til biff, sammen med gode hasselbackpoteter og god peppersaus.
Spis & Nyt ♫♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 x 250 g ytrefilet av storfe
- Hel pepper
- Salt
- Raps eller solsikkeolje
- Smør
- Maiskrem *
- Peppersaus *
- 4-8 stk Hasselbackpoteter *
Pepperbiff:
- Ta biffen ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Knus pepper i en morter.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
- Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Da er biffen medium stekt.
- Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt.
- La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Maiskrem:
- 2 kokte maiskolber eller en stor box
- 1,5 dl kremfløte
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær av frøene på maisen, hvis du bruke maiskolber og kok maisen i kremfløten i 5 minutter.
- Kjør alt til en krem i blender og smak til med salt og pepper.
- Hell den i en kjele og hold den varm på svak varme.
Hasselbackpoteter:
- Poteter
- Meierismør
- Paprikakrydder
Sånn gjør du:
- Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
- Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
- Sett dem i en smurt ildfast form, strø over paprikakrydder og legg på en bit smør på hver potet.
- Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene er møre.
Peppersaus:
- 4 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
- 2 ss hvetemel
- 1 ss grønn pepper
- 1 dl kremfløte
- 1-2 ss soppsoya * -eller mørk soyasaus
- Litt salt, smak på sausen først for soyasausen kan være veldig salt.
Sånn gjør du:
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft, eller litt vann.
- Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
- Knus pepper grovt i en morter.
- Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.
* Soppsoya er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
|
Start med potetene, da de tar lengst tid ♫♫ |
|
Mais og fløte ♫♫ |
|
Maiskrem ♫♫ |
|
Ingredienser til saus ♫♫ Soppsoya anbefales 😘Fantastisk smak og setter farge på sausen !!! |
|
Ytrefilet og pepper ♫♫ |
|
Saus -og den er så god, brukte en fantastisk god soyasaus ♫♫ |
|
Steker biff ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar