Hel kylling i Crock-Pot med hvitløk, sitron, hvitvin og krydder ♫♫


Mer smaksrik, supermør og saftig kylling er det vanskelig å få til !
Jeg brukte kortreist økologisk kylling fra Hovelsrud Gård på Helgøya 😋

Her på Hovelsrud jobber vi for at kyllingene skal ha det så godt som mulig den tiden de er hos oss. God dyrevelferd er den viktigste grunnen til at vi la om til økologisk kyllingproduksjon. 
Vi er derfor stolte over å være den første kyllingprodusenten i Norge som er tildelt dyrevernmerket ! 

Du kan glemme sprøstekt skinn, men når du får en så nydelig kraft - er det tilgitt 💙
Vil du ha den ekstra hot, kan du slenge oppi litt eller mye chili !!
Jeg serverte kylling med jasminris, grønn salat & en utrolig god saus laget av kraften 🍋


Du trenger:
  • 2 store løk, i skiver
  • 1 hel kylling, den jeg brukte veide 3kg
  • 2-4 stk kinesisk hvitløk, etter smak og behag
  • (Chili, hvis du vil ha den litt hot)
  • 1 sitron
  • ½ dl smeltet smør 
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts røkt paprika
  • 2 dl hvitvin
  • ½ dl vann
Saus:
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 2 dl kyllingkraft, fra Crock-Pot kjelen
  • 2 dl vann
  • 2 dl fløte
  • ½-1 ss soppsoya eller mørk soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Vask kyllingen under rennende vann og tørk den med kjøkkenpapir.
  2. Legg løken i innerkjelen og legg kyllingen på løken.
  3. Skrell hvitløk og legg dem rundt kantene i kjelen. Hvis du ikke er veldig begeistret for hvitløk kan du bruke litt mindre, jeg brukte 4 i dag.
  4. Skjær sitronene i to og skvis over sitronsaften.
  5. Hell over smeltet smør og dryss over salt, pepper, timian og paprika.
  6. Tilsett vann og vin. Sett hvitvinen i kjøleskapet og nyt gjerne ett glass når kyllingen skal serveres.
  7. Sett på lokket og kok på LOW i 6 timer (kylling på 2 kg) eller 7-8 timer (kylling på 3 kg) Jeg "kokte" kyllingen på 3 kg i 7 timer på low/lav, når tiden er ute, går kjelen automatisk til KEEP WARM. Den stod på "hold varm" i 1 time -til jeg kom hjem. 
  8. Ta kyllingen forsiktig opp av kjelen ved hjelp av to hullsleiver - og legg den på ett fat. Lårene løsnet da men, litt vel mør.  La kyllingen hvile mens du koker sausen.
  9. Sil kyllingkraften, den skal brukes til saus. 
  10. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør det godt sammen. 
  11. Spe med kyllingkraft, litt og litt omgangen. Tilsett vann og fløte.  Du kan bruke mer av kyllingkraften og mindre vann hvis du ønsker det, men den er veldig kraftig.
  12. La sausen småkoke i 5 minutter.
  13. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
  14. Server kyllingen med kokt ris, salat og saus.

Kyllingen skal "koke" på low/lav temperatur i 7-8 timer ♫♫
Kyllingen er klar ♫♫
Det blir mye god kraft ♫♫ Den kan du fryse ned i små porsjoner hvis du vil, smaker litt hvitløk da men ♫♫
Lager saus ♫♫
Klein Constantia Sauvignon Blanc 2015
Frisk, fyldig fruktsmak, mineralitet, tørr og balansert ettersmak.



Ingredienser ♫♫  mangler litt fløte og soyasaus til sausen !

2 kommentarer:

  1. Kan man bruke høne istedenfor? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke prøvd selv, men selvsagt kan du det :)

      Slett