Portobello er en fullvoksen aromasopp 🍄
Når aromasoppen er fullt utvokst, blir den altså til en portobello.
Den har en fyldig og markant nøtteaktig smak -og passer perfekt ovnsbakt, gjerne fylt med godsaker.
Det var egentlig ett lite forsøk, men det ble utrolig godt altså !
Beregn 1 stk per person hvis du skal servere den til forrett.
De kan også serveres på tapasbordet, som smaskens kveldskos -eller som tilbehør til kjøtt og fisk !
- Store portobello
- Marinert fetaost med oliven og hvitløk
- Blåmuggost
- Paprika
- Ruccola
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Pensle en ildfast form med litt olje.
- Skjær stilken av soppene og ta ut de brune trådene forsiktig med en skje. De kan fint spises, men det blir plass til mer ost -og de avgir veldig mye farge ved oppvarming.
- Rens og skjær paprika i små biter.
- Legg i fetaost med oliven og hvitløk, kan gjerne skjære hvitløken i litt mindre biter.
- Dryss over hakket paprika.
- Legg blåmuggost på toppen.
- Stekes i 10-15 minutter, jeg stekte dem i 12 minutter.
- Serveres på en seng av frisk ruccola.
- Spis & Nyt ♫♫
Fikk du ikke plukket sopp i høst, så ikke fortvil -butikkene bugner av god billig sopp 🙄🍄 Lag en fin dag 🍃 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar