Det er jo bare så godt da, med milde smaker som barna liker -og sletts ikke noe hokuspokos å lage !!
Herlig god tradisjonsrik husmannskost, som ikke må gå i glemmeboken !
Serveres med ett dryss persille selvfølgelig 🌿
Herlig god tradisjonsrik husmannskost, som ikke må gå i glemmeboken !
Serveres med ett dryss persille selvfølgelig 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g medisterfarse
- 10 dl vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 4 gulrøtter
- 1/2-1 purre
- 1 persillerot
- 1/4 selleri
- 4 ss hvetemel + litt vann
- 1,5 dl kremfløte
- Salt
- Pepper
- 1 beger kjøttfond
- Kokte poteter
- Persille
Sånn gjør du:
- Skjær opp grønnsakene i passende biter.
- Kok opp grønnsaksbuljong og kok grønnsakene i 10 minutter.
- Rist/rør ut hvetemel i litt vann og tilsett det i kjelen under omrøring.
- Kok opp.Tilsett fløte og kjøttfond. La det koke i 5 minutter, så du blir kvitt melsmaken.
- Smak til med salt og pepper.
- Form farseboller og legg dem i kjelen ved hjelp av en spiseskje.
- La retten trekke i ca.10 minutter, til farsebollene er ferdig.
- Serveres med kokte poteter og ett dryss persille.
Tips:
Retten kan også tilberedes med matfløte, men matfløten har lett for å skille seg under koking.
Retten kan også tilberedes med matfløte, men matfløten har lett for å skille seg under koking.
Ingredienser 🌿 |
Grønnsaker 🌿 |
Tilsatt fløte og kjøttfond 🌿 |
Legg i farseboller 🌿 |
La det trekke i ca. 10 minutter 🌿 |
Klar til servering 🌿 |
Spis & Nyt 🌿 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar