Herlig, rask, enkel og god ovnsrett med hvit fisk og smakfull pesto 🌿
Hjemmelaget pesto er vel kanskje best, men kjøpt ferdiglaget pesto fungerer også bra i denne formen.
Til denne retten passer det godt med kokt ris og ovnsbakte grønnsaker.
Fiks ferdig på 30 minutter ♫♪
Smaker smaskens og er ganske så sunn også !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600-800 g torskefilet
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
- 3 dl matfløte
- 3 solide ss rød pesto med chili
- 2 ss hakket persille
- 1 dl revet ost, jeg brukte en blanding med mozzarella og cheddar.
- Sett stekeovn på 200 °C, varmluft.
- Skjær fisken i porsjonsbiter, fjern skinnet og krydre den med salt og pepper.
- Legg fisken i en ildfast form.
- Visp godt sammen fløte og pesto. Hell det over fisken.
- Strø over ost og persille.
- Stek retten midt i ovnen ved 200 °C, varmluft i 20 minutter.
- 1 rød paprika
- 1/2-1 rødløk
- 2 gulrøtter
- 1/2-1 squash
- 100 g sopp
- Olje
- Salt
- Pepper
- Skjær grønnsakene i passende biter.
- Ha grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
- Drypp over litt olje og bland alt godt sammen.
- Stekes sammen med fisken på 200 °C varmluft i 20 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
Jeg brukte matfløte og den skiller seg litt under oppvarming, men det er litt sunnere enn kremfløte og i denne retten smaker det like godt. Skal du servere retten til gjester kan du bruke kremfløte, som ikke skiller seg -og lage hjemmelaget pesto.
Klar til å helle over matfløte, blandet med rød pesto og drysse over ost ♫ |
Klar til steking ♫ |
Stekes midt i ovnen ved 200 °C, varmluft i ca 20 minutter ♫ |
Koker ris ♫ Jeg er veldig glad i Jasminris ! |
Klar til servering ♫ |
Hvis du ønsker og lage pesto selv:
Tomatpesto med chili:
- 2 fedd hvitløk
- 100 g soltørkede tomater
- 1 finhakket chili
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
- Rist pinjekjerner i en varm panne.
- Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender.
- Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Ingredienser ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar