Smashkake finnes i mange utgaver !
Kaken består av to kakebunner.
I noen av oppskriftene lages kaken med vanlig marengsbunn, som Pavlova, noen brukes smash i marengsen. Kaken lages også med vanlig sjokoladekake, som deles i to. Enkelte bruker salt kjeks i marengsbunnen, som jeg har gjort i denne oppskriften.
Smashkake består fra bunn til topp av ønsket kakebunn, sjokoladekrem, vaniljekrem, og hakket smash. Legg på den andre kakebunnen dekket med sjokoladekrem, pisket krem av kremfløte og toppet med grovhakket smash sjokolade.
Siden Smash kom til verden på fabrikken vår (Nidars sjokoladefabrikk) i Trondheim i 1988 har hele Norge vært hekta.
Smash består av salte, friterte maiskjerner dekket med melkesjokolade.
Smash ble lansert i 1988, men det var først ved midten av 2000-årene at salget tok av.
I 2006 var Smash Norges tredje mest solgte sjokolade.
Jeg har gjort en liten vri, i forhold til den mest brukte oppskriften.
Om det gjør kaken noe bedre vet jeg ikke, men den smaker skikkelig godt 😘
👇
Jeg kutter ut sukker i sjokoladekremen, da kaken er veldig søt. Sukkeret i kakebunnen erstatter jeg med melis.
Melis er finmalt sukker, tilsatt 2% potetstivelse. Stivelsen blir tilsatt for å unngå klumper.
Ved bruk av melis i stedet for sukker er det lettere å få en tykk marengs og du slipper knasende sukker hvis ikke alt sukkeret blir oppløst. Du skal bruke samme mengde i gram, men melis er mye lettere enn sukker -så du kan ikke bytte ut x-antall dl med sukker i forhold til melis.
Jeg blander sammen vaniljekrem og pisket kremfløte i stedet for å bruke vaniljekrem, som fyll og pisket kremfløte, som topping.
Herlig sprø, litt salte marengsbunner dekket med sjokoladekrem.
Fyldig kremet vaniljekrem og masse smash sjokolade.
Lag på lag med syndige kalorier 😋
Kakebunn
- 4 stk eggehvite
- 250 gram melis
- 40 stk / 150 g ritzkjeks
- 4 stk eggeplomme
- 60 g smør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 5 dl vaniljekrem
- 3 dl kremfløte
- 130 g Smash
- Del eggeplommer og eggeviter.
- Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt om gangen og pisk videre til tykk marengs.
- Legg Ritzkjeksene i en brødpose og knus dem med en kjevle.
- Vend kjekssmulene inn i marengsen.
- Ha bakepapir i bunnen på to runde former ca. 26Ø og fordel deigen i formene.
- Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.
- Avkjøl bunnene helt før du fjerner bakepapiret, men ikke vent til dagen etter, da kan de fort sitte for godt fast på bakepapiret.
- Dette kan gjerne gjøres dagen før servering. Oppbevar kakebunnene tørt, pakket inn i bakepapir.
Sjokoladekrem
- Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i smøret, før du rører det godt sammen.
- Hell det over i en bolle og tilsett eggeplommer.
- Rør alt godt sammen til en jevn røre.
Montering av kaken
- Temperer sjokoladekremen, til den er passe smørbar og fordel den utover på toppen av begge kakebunnene. Du kan gjerne sette kakebunnene kjølig i ca. 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.
- Pisk kremfløte til krem og bland kremen sammen med vaniljekrem. Bruk en slikkepott, ikke håndmikser, da kan kremen fort bli for tynn.
- Grovhakk smash sjokolade på en skjærefjøl med en kniv.
- Legg den ene kakebunnen med sjokoladekrem på et kakefat.
- Fordel over halvparten av kremen og dryss over halvparten av Smash'en !
- Legg på den andre kakebunnen og legg på resten av krem.
- Topp kaken med resten av Smash sjokoladen.
- Sett kaken i kjøleskapet frem til servering. Den er best nylaget, da bunnen etter hvert vil bli bløt, men den kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager.
Kakebunn |
Ritzkjeks |
Klar til steking |
Sjokoladekrem |
Sjokoladekrem |
Visper krem |
Bland sammen vispet krem og vaniljekrem |
Smash ! Husk sjokoladekremen ! |
Du finner meg også på 👉 Instagram |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar