Stromboli blir ofte servert som forrett på Italienske pizzarestauranter.
Stromboli ble oppfunnet i USA på 1950-tallet -og er mer kjent i USA enn i Italia.
Fyll den med hva du vil, jeg har brukt kjøttdeig, sopp, løk, paprika og masse ost !
Stromboli med salami og skinke finner du oppskrift på ➡ her.
- Ca. 5 dl pizzamel eller hvetemel
- 1/2 pose tørr pizzagjær
- 2,5 dl vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
- Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
- Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i ca. 45 minutter.
- 400 g hermetiske tomater
- 4 ss tomatpurè
- 2 ts tørket basilikum
- 2 ts tørket oregano
- 1/2 ts sukker
- Salt
- Pepper
- Basilikum
- Kok opp tomater, tomatpurè, sukker, tørket basilikum og oregano.
- La sausen småkoke i 15-20 minutter.
- Tilsett en neve grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
- Kjør den med en stavmikser for å få fin konsistens.
- La den avkjøles for du smører den på pizzabunnen. Det blir pizzasaus til overs, den kan du bruke som dippsaus ved servering.
- 400 g kjøttdeig
- 1/2 gul løk
- 100 g sopp
- Søt paprika
- Revet mozzarella og cheddar
- 1 egg, til pensling
- Parmesan
- Basilikum
- Stek kjøttdeigen i en panne med litt smør. Når kjøttdeigen nesten er ferdig stekt legger du den på den ene halvdelen av stekepannen.
- Tilsett løk og sopp på den andre halvdelen av stekepannen og la det surre til løken er gyllen og soppen er stekt.
- Bland kjøttdeig, løk og sopp sammen og krydre med salt og pepper. La det avkjøles litt før du legger det på pizzabunnen.
- Skjær paprika i tynne strimler.
- Kjevle ut deigen til ett rektangel. Pass på at det er mel under den hele tiden, så den ikke fester seg fast. Ikke lag bunnen altfor tynn (erfaring fra i dag 😏
- Legg på pizzasaus, men ikke helt ut på den ene langsiden og på de korte sidene.
- Legg på kjøttdeig, løk, sopp og paprika.
- Legg på ett godt lag med ost.
- Visp egget med en gaffel -og pensle egg rundt kantene.
- Brett inn kantene på den korte siden -og rull den sammen.
- Legg den med skjøten ned på ett stekebrett med bakepapir.
- Pensle pizzarullen med egg og dryss over revet parmesan og hakket basilikum.
- Stek pizzarullen i forvarmet ovn, 225 grader i ca. 20 minutter.
- Dryss over frisk hakket basilikum ved servering og server pizzarullen med resten av pizzasausen.
- Spis & Nyt ♫♫
Mens pizzadeigen står til heving, finner jeg frem ingrediensene til pizzasausen ♫♫ |
Koker pizzasaus ♫♫ |
Ingredienser til pizzafyll ♫♫ |
Kjører sausen med en stavmikser ♫♫ |
Har skjært opp løk og sopp ♫♫ |
Steker kjøttdeig, løk og sopp ♫♫ |
Kjevler ut deigen ♫♫ Ikke lag den så tynn !! |
Pizzasaus ♫♫ |
Kjøttdeigfyllet og paprika ♫♫ |
Har lagt på ost, penslet kantene med egg ♫♫ Prøver og rulle den sammen !! |
Det holdt på å gå riktig så galt !! Spent på om fyllet renner ut, den er ikke helt tett i bunnen og noen hull her og der !! |
Penslet med egg og drysset over revet parmesan ♫♫ |
Tar meg ett glass Skravle-vin, mens pizzarullen steker 😉 Går dette bra, så går alt bra ♫♫ |
Klar til servering ♫♫ Det gikk ganske bra ! |
Smakte godt, selv om den ikke 'vart helt som den sku' ♫♫ |
Spis & Nyt ♫♫ |
- og når jeg var ferdig med pizzarullen, pakket jeg opp pakken fra Norges beste bakst 😃 Silikonmatte, den også kan brukes som bakepapir, hadde kanskje vært smart å bruke !! Må testes neste gang ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar