Denne klassiske oppskriften fra det franske bondekjøkken egner seg godt i en slowcooker/Crock-Pot !
Har du en Crock-Pot med innekjele av DuraCeramic-belegg, da kan du enkelt brune bacon, sopp og kjøtt direkte i innerkjelen, så alle smakene forblir i kjelen.
Kjøttet blir så mørt og sausen smaker helt nydelig 🍂💛
Server retten med potet -og fennikelstappe, som du finner oppskrift på ⇾ her.
Du kan koke Boeuf Bourguignon i en vanlig gryte på komfyrplaten.
Hvis du skal tilberede retten i en vanlig gryte bruker du 4 dl rødvin.
La gryten trekke på svak varme til kjøttet er mørt, 2-3 timer.
Rør i gryta av og til og pass på væskemengden.
Har du multimaskin med trykkoker kan du lage den express fort, oppskrift ⇾ her.
Spis & Nyt ♫♫
Til 4-6 porsjoner trenger du:
- 1 kg storfekjøtt av høyrygg uten bein
- 140 gram bacon
- 200 g sopp
- Raps eller solsikkeolje
- 2 fedd finhakket eller revet hvitløk
- 2 gulrøtter
- 2 ss soyasaus, bruk gjerne en mørk utgave
- 1 beger kjøttfond eller en kjøttbuljongterning
- 2 ts pepper
- 1 stk laurbærblad
- 2 dl rødvin
- 1 dl vann
- ca. 100 g sølvløk
- 3 ss maizena + litt vann
Sånn gjør du:
- Klipp baconet i biter og skjær kjøttet i passende store biter ca, 2 x 2 cm.
- Skjær sopp og gulrøtter i litt tykke skiver
- Sett kjelen på komfyren, tilsett litt olje og varm den opp.
- Stek baconet litt før du tilsetter kjøtt.
- La det surre på sterk varme til kjøttet har fått litt farge.
- Tilsett sopp og stek videre noen minutter.
- Tilsett hvitløk og gulrøtter.
- Sett innerkasserollen i Crock-Pot'n.
- Tilsett rødvin, kjøttfond, soyasaus, pepper, laurbærblad og vann.
- Bland alt godt sammen.
- Sett innstillingen på LOW og sett på kok i 7-8 timer. Jeg kokte gryta i 8 timer, men kjøttet er godt og mørt etter 7 timer.
- GÅ EN LANG TUR, VASK HUSET -eller finn på noe morsomt de neste timene!!
- Lag potet -og fennikelstappen, den tar det totalt ca. 40 minutter å tilberede.
- Når det gjenstår 30 minutter av koketiden tilsetter du sølvløk og maizena, utrørt i litt vann.
- La det koke ytterligere i ca. 30 minutter.
- SPIS & NYT ♫♫
Tips:
Hvis du ikke har innerkasserolle med DuraCeramic belegg så steker du kjøtt, bacon og sopp i en stekepanne, i flere omganger før du legger det over i Crock-Poten. Det skal koke lenge, så det trenger ikke stekes så godt, men det gir en bedre smak på gryta hvis du steker det litt på forhånd.
Unnskyld vinvalget, det burde vært Fransk vin fra Burgund, men en Italiener passer godt den også !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar