Crock-Pot torsk & squash gryte 🐟 🍅


Smakfull, enkel, sunn og god fiskegryte 🐟🍅
Gryten er full av grønnsaker så dette er ett veldig sunt måltid.

Det var dårlig med fersk fisk i Ottestad i dag -og det fristet ikke å kjøre til en butikk med bedre utvalg, så jeg brukte frossen torskefilet i denne gryten.

Squashen fungerer som pasta, men du kan gjerne servere retten med kokt ris.

Har du ikke Crock-Pot kan du lage retten i en stor stekepanne, 
oppskiften finner du → her 🌿


Mange er redd for å lage fisk i Crock-Pot, men det fungerer veldig bra altså.

Fisken krymper under varmebehandling på grunn av proteinene i fisken. 
Det er påvist 446 forskjellige proteiner i torsk! Hver av disse proteinene folder seg ut og krøller seg sammen igjen ved ulike temperaturer. Når torsk krymper, skvises væske ut. 
Det kommer gradvis, krympingen starter ytterst og vandrer innover i fisken, i takt med at varmen brer seg fra overflaten og inn.

Jeg rørte forsiktig i kjelen etter to timer, så jeg fikk blandet væsken, som hadde sivet ut av fisken inn i sausen, men det kan du også gjøre helt til slutt. En Crock-Pot har varmelementer rundt på kantene og ikke i bunnen, så den vil etterhvert småkoke litt rundt på sidene.


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 600 g torskefilet uten skinn og bein
  • 400 g hermetisk tomat
  • 1 knust grønnsaksbuljongterning
  • ca. 1 paprika 
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts spisskummin
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts chilipulver
Sånn gjør du:
  1. Bruk gjerne en spiralizer til å lage strimler av squash, eller bruk en grønnsaksskreller til å skjære remser og lag tynne strimler med en kniv. Du kan også bare skjære den i biter.
  2. Skjær paprika i biter, hakk løk og riv/press hvitløk.
  3. Tilsett alle ingrediensene i kjelen, bortsett fra fisken -og bland alt forsiktig sammen. Du synes kanskje det ser ut som om det er lite væske, men ingrediensene inneholder masse væske, som vil sive ut og lage en saus.
  4. Legg fisken på toppen av grønnsakene.
  5. Sett på lokk og kok på HIGH i 2,5 time. En Crock-Pot bruker ca. to timer før den oppnår 90 grader på HIGH, så ikke ta av lokket før det har gått to timer.
  6. Del fisken opp i litt mindre biter før servering, det kan du gjøre i Crock-pot kjelen eller etter du har lagt retten opp på tallerken.
  7. Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser 🍅
Lager squash-spaghetti 🍅
Knuser buljongterning 🍅
Grønnsaker og krydder 🍅
Kokes på HIGH i 2,5 time 🍅

2 kommentarer:

  1. Er denne mulig å lage med slow cooker-funksjon, slik at den kan lages i løpet av en arbeidsdag?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, dessverre. Fisk tåler ikke så mye varmebehandling.

      Slett