Jeg serverte potetvaflene med tradisjonell rakfisk !
Passer ypperlig som en liten forrett på høsten, i julen eller som ett innslag på bufféen.
Vil du vite mer om rakfisk, så finner du alt du trenger å vite 👉 her.
Vaflene kan også serveres med andre rester av julematen, som pinnekjøtt, ribberester, sylte, juleskinke eller hva du måtte ha lyst på.
Legg også på litt garnityr som passer til ingrediensene du bruker.
Spis & Nyt ~*♥*~
Rakfisk med potetvafler:
- 400 g renset rakfiskfilet uten skinn og ben
- 4 hardkokte egg
- 1 rødløk
- Gressløk
- Dill
- Rømme
- Potetvafler *
Sånn gjør du:
- Stek potetvafler.
- Kok egg og avkjøl dem.
- Finhakk rødløk.
- Hakk gressløk og dill.
- Skjær rakfiskfileten opp i små strimler.
- Skjær egg i små biter.
- Legg rakfisk på ett potetvaffel-hjerte
- Strø over hakkede egg og rødløk.
- Legg på litt rømme og dryss over gressløk og dill.
Potetvafler:
Oppskrift til 9 stk
Slik gjør du:
Rosévin til rakfisk av druen Spätburgunder 🍇
Oppskrift til 9 stk
- 400 g kokte mandelpoteter
- 2 egg
- 100 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1,5 dl rømme
- 1,5 dl melk
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Hvis du ikke har igjen rester av mandelpoteter så koker du poteter først. Skrell og trekk potetene, rett under kokepunktet i vann i 15 minutter. Eller kok dem perfekte på denne måten: her.
- Ha potetene over i en bolle og mos potetene med en potetstapper eller gaffel.
- Tilsett egg, hvetemel, bakepulver og rømme. Rør det godt sammen.
- Tilsett litt og litt melk omgangen, til det blir en ganske tykk vaffelrøre.
- Hvis du vil ha en glatt røre så kjør den litt med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
- La røren svelle i 30 minutter. Du kan fint oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i noen dager, visp røra litt opp igjen før du steker vaflene.
- Stek potetvafler i varmt vaffeljern -til de er gyllenbrune.
- Avkjøles på rist.
Rosévin til rakfisk av druen Spätburgunder 🍇
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar