PIZZA eller BURGER - JA, takk begge deler !!
Dette er fasiten på en av de beste pizzaburgerne du kan sette tenne dine i !!
Skikkelig smakfull middag eller kveldskos, med hjemmelaget hamburger og smeltet cheddar !
Spis & Nyt ♫
Du trenger:
Sånn gjør du:
- Lag pizzadeigen og sett den til heving.
- Kok pizzasausen og la den avkjøles.
- Lag og stek burgere.
- Del opp pizzabunnen i 6 deler a 100 gram.
- Kjevle ut en pizzabunn.
- Legg på to lag med cheddar.
- Legg på burger.
- Legg på ett tynt lag med pizzasaus.
- Legg på ett lag med cheddar på toppen av burgeren.
- Lukk pizzaen ved å brette kantene på pizzabunnen over osteburgeren.
- Snu burgeren opp ned og legg den på en stekeplate.
- Dekk toppen med ett godt lag med pizzasaus og dryss over masse revet ost.
- Stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.
Pizzabunn:
6 stk små pizzabunner
- Ca. 5 dl pizzamel eller hvetemel
- 1/2 pose tørr pizzagjær
- 2,5 dl vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
- Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
- Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i ca. 45 minutter.
- 400 g hermetiske tomater
- 4 ss tomatpurè
- 2 ts tørket basilikum
- 2 ts tørket oregano
- 1/2 ts sukker
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
6 burger a 150 g
- Kok opp tomater, tomatpurè, sukker, salt, pepper, tørket basilikum og oregano.
- La sausen småkoke i 15-20 minutter.
- Kjør den med en stavmikser for å få fin konsistens.
- La den avkjøles.
6 burger a 150 g
- 800 g kjøttdeig
- 2 egg
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1-2 stk rød chili
- Bland kjøttdeigen godt inn med salt, så den blir seig.
- Tilsett egg, pepper og finhakket chili -og bland alt godt sammen.
- Form til 6 store burgere.
- Stek dem i en stekepanne med en blanding av smør og olje. Stek 3 om gangen, så de blir stekt ikke kokt.
Retten er etter inspirasjon fra MUMS kokeboken, som jeg fikk av datteren og barnebarnet til jul ♥ Jeg forandret litt på den og lagde alt fra bunnen av ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar