Smaksrik, sunn og god hverdagsmiddag med torsk
Torsk inneholder masse sunne næringstoffer og er spesielt rik på vitamin D, B12 og selen.
Torsken er hva vi kaller en mager fisk, den inneholder bare 2% fett i motsetning til ørret og laks, som inneholder mer enn 8% fett.
Teller du kalorier bør du spise torsk, men teller du omega3 bør du velge laks.
Teller du kalorier bør du spise torsk, men teller du omega3 bør du velge laks.
Ja, TAKK begge deler er min anbefaling ♥
I dag byttet jeg ut min favoritt jasminris med fullkornsris.
Du trenger til 4 porsjoner:
Sånn gjør du:
I dag byttet jeg ut min favoritt jasminris med fullkornsris.
Fullkornsris er ris med 'skallet' på !
Fullkornsris er en kilde til sunne karbohydrater, fiber, antioksidanter og viktige mikronæringsstoffer (sink, magnesium, kobber, fosfor, vitamin B1 og B6).
Jeg hadde igjen oppskåret mango og ananas etter den gode salaten jeg lagde på lørdag.
Jeg hadde igjen oppskåret mango og ananas etter den gode salaten jeg lagde på lørdag.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 stk løk
- 12 stk små tomater
- 2 ss smør
- 1 ss red curry paste
- 2 ss hvetemel
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 ss soyasaus
- Sitron
- Salt
- Fullkornsris
- Hjertesalat
- Koriander
- Ananas
- Mango
- Chili
Sånn gjør du:
- Sett først risen på kok.
- Hakk løken og del små tomater i to.
- Skjær fisken i passende terninger.
- Smelt smør i en tykkbunnet kjele eller en stor stekepanne.
- Tilsett løk og curry paste og la det surre noen minutter.
- Rør inn hvetemel og spe med kokosmelk, litt og litt om gangen.
- La sausen koke noen minutter før du tilsetter tomater. saften av 1/2 sitron og soyasaus.
- Smak sausen til med salt.
- Tilsett torsken og la fisken trekke i sausen, gjerne under lokk i 5-10 minutter, til den er gjennomkokt.
- Skjær hjertesalat i strimler. hakk chili, skjær mango og ananas i biter. Bland alt sammen med masse frisk koriander.
- Server fiskegryten sammen med fullkornsris og fruktsalaten.
Ingredienser ♫ |
Surrer løk og red curry paste ♫ |
Skal tilsette torsk ♫ |
Klar til servering ♫ |
Spis & Nyt ♫ |
Smaker smaskens ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar