Høyrygg sitter helt foran på ryggen til dyret.
Kjøttet inneholder ca. 20% fett og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig hamburger.
Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt.
Bruk kaldt kjøtt og kalde redskaper, la gjerne kjøttkverna og det oppskårete kjøttet ligge litt i fryseren. Da blir fettet jevnere fordelt -har jeg lest meg frem til.
Det eneste bindemiddelet og smakstilsetningen jeg bruker er salt.
F
orm burgere med en lett hånd, ikke rør kjøttet sammen. Bare lag en kjøttball og form den til en hamburger. Sett dem i kjøleskapet en times tid, så de får festet seg litt sammen.
Burgerne kan gjerne være medium stekt ♥
Det er litt kvalitetsforskjell på nykvernet kjøttdeig av godt storfekjøtt og den du får kjøpt vakumpakket i butikkene !!
Hamburgere laget fra bunnen av fortjener hjemmelaget hamburgerbrød ♥
Oppskrift på nydelige hamburgerbrød finner du 👉 her !
Jeg serverte hamburgerne med hjemmelaget pommes frites ♥
Jeg har ingen frityrgryte, men det går fint å lage hjemmelaget pommes frites i stekeovn også ♫♪
De blir ikke sprø, men lover deg -de smaker smaskens !!
- 1 kg høyrygg
- 10-15 g salt
- Olje
- Smør
- Hamburgerbrød
- Cheddar eller blåmuggost
- Salat
- Tomat
- Rødløk
- Ketchup
- Sennep
- Potetgull
Sånn gjør du:
- Lag hamburgerbrød. Du må beregne 2,5 time, så de får avkjølt seg litt. Oppskrift her.
- Forbered pommes frites. De bør ligge i vann i minst en time.
- Skjær opp høyrygg i biter på ca. 2 x 2 cm.
- Krydre kjøttet med salt, før du legger det i kjøttkvernen. Fordel saltet rundt kjøttet, bruk gjerne hendene.
- Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen og ikke rør i kjøttdeigen etter kjøttet er kvernet.
- Form hamburger på 150-170 gram.
- Legg dem i kjøleskapet en times tid eller lenger, så de blir litt fastere og dermed lettere å steke.
- Stek dem i en varm panne med en blanding av smør, for smakens skyld og olje for varmens skyld.
- Du kan selvfølgelig også legge dem på grillen. Pensle burgerene godt med olje. La hamburgeren ligge rolig en god stund, før du prøver å snu dem. De vil feste seg til grillen eller stekepannen, men løsner igjen når de har fått god stekeskorpe.
- Grill/stek dem i ca. 3 minutter på hver side på ganske høy varme. La de ettersteke/hvile på svak varme i 5-10 minutter.
- Hvis du ønsker kan du legge på ost de siste stekeminuttene.
- Server nystekte hamburgere med hva du måtte ønske av tilbehør. Noen liker cheddar, mens andre digger blåmuggost. Salat, rødløk, tomater, Heinz ketchup, god sennep og ost brukte jeg i dag. Skal man skeie ut, gjør det skikkelig, litt sprøtt potetgull er godt til burger.
- Spis & Nyt ♫♪
Pommes frites
- Poteter
- Salt
- Pepper
- Grillkrydder
- Rapsolje
Sånn gjør du:
- Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler. Jeg bruker en sånn smart 'kjøkkendings', som fulgte med mandolinen min.
- Skyll dem og legg dem så i kaldt vann i en time eller lenger, så mesteparten av stivelsen går ut av potetene.
- Hell av vannet og tørk dem godt på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
- Legg dem i en bolle og hell over litt olje, salt, pepper og krydder, jeg brukte grillkrydder. Bland alt godt sammen.
- Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir og stek i ovnen, med funksjonen varmluft på 200°C i ca. 40 minutter. Hvis hamburgerbrødene er kalde, kan du varme dem opp sammen med pommes frites, de siste 5 minuttene.
|
Hjemmelaget hamburgerbrød ♫♪ |
|
Skjær kjøttet i biter ♫♪ |
|
Bland inn salt ♫♪ |
|
Kjør kjøttet gjennom kjøttkvernen ♫♪ |
|
Form burgere med hendene ♫♪ |
|
Dekk med plast -og la de ligge i kjøleskapet til de skal stekes ♫♪ |
|
'Skjærer' poteter i strimler ♫♫ |
|
La potetene ligge i kaldt vann en times tid ♫♪ |
|
Stek pommes frites på 200°C varmluft ♫♪ |
|
Tilbehør ♫♪ |
|
Stek hamburgere ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar