Grillet ørretfilet på planke / sedertre 💕


Grillet fiskefilet på planke, gir fisken en god smak og aroma, avhengig av hvilken grillplanke du velger 🌿
Jeg bruker grillplanke av rød sedertre.

Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.


Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'.

Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus.
 Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale. 

- og nå også som grillredskap !

Mango -og jordbærsalsa 🍓


Fruktig god og smakfull salsa, som passer perfekt til stekt kjøtt, kylling eller fisk.
Dette er en blanding av  mangosalat, den som alle lager og jordbærsalsa 🍓
Enkelt og veldig godt !!

VANNMELONJUICE 🍉


Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den dyrkes i dag i flere av landene rundt Middelhavet. Vannmelon finnes i flere varianter, farger og fasonger. 
Mest vanlig er rund vannmelon med rødt fruktkjøtt 🍉

Hele 93 % av melonen består av vann, er kalorifattige og inneholder noe A-vitaminer.
Den smaker utrolig godt !!
Jeg spiser den naturell, bruker den i salater og den er ett must, som tilbehør til spekemat og grillmat.

Den er også perfekt til juice 🍉
Herlig fruktig sommerdrikke som lages på få minutter !

Grillform med fisk, skalldyr og fennikel 🍃 Servert med mango -og jordbærsalsa 🍓


Grillen får kjørt seg nå i sommer. Herlige varme dager 🍃
Begynner du å bli lei kjøtt på grillen ? 
Grill fisk og skalldyr da vel !!

Utgangspunktet var egentlig laks og blåskjell.
Jeg var på en butikk som selger fersk fisk -så da kjøpte jeg med litt torsk også  🍃

Hadde en pakke vannamei reker i kjøleskapet etter pastaretten jeg lagde på onsdag !
Fikk også veldig lyst på frisk mangosalat, den som alle lager og jordbærsalsa🍓

Indrefilet av rein med hasselbackpoteter, grønnsaker og viltsaus 🍃


Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.

Reinsdyrkjøtt er faktisk noe av det magreste kjøttet du kan spise. 
Kjøttet er sammenlignbart med fisk når det kommer til Omega 3 og essensielle fettsyrer.

Reinsdyrkjøtt har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng. 
Den største bestanden av villrein finnes på Hardangervidda, med ca. 10 000 dyr.

Jeg fikk tak i nydelig indrefilet av reinsdyr fra ➡ Røros

Du kan gjerne bruke ytrefilet. Ytrefilet trenger litt lenger steketid, men den er også veldig mør. Bruk ett steketermometer så har du god kontroll på kjøttet. Indrefilet og ytrefilet har samme kjernetemperatur. Når steketermometeret viser 53°C er snittflaten rød, medium stekt ved 60°C -og 73°C er den grå.

Potetene trenger lengst tid, så begynn med potetene i god tid før servering 🍃
Hasselbackpoteter finner du oppskrift på ➡ her 

Server det delikate kjøttet med hasselbackpoteter, sopp, asparges og en god viltsaus 🍂

God middag

Linguine med reker i mascarponesaus !


Linguine betyr på Italiensk 'små tunger'.
Linguine pasta stammer fra Campania-regionen i Italia.
Den er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt.

Mascarpone er en Italiensk mild kremet friskost laget av creme fraiche og fløte.
Den brukes ofte i desserter, men osten passer også perfekt når du skal lage en nydelig pastasaus.

Herlig smakfull Italiensk pastarett med en nydelig saus 🍃
- og husk at pasta er litt som risotto, gjestene skal vente på pastaen ikke omvendt !