Hasselbackpoteter ღ☼

Oppskrift: Helstekt svinefilet med friske grønnsaker, hasselbackpoteter og whiskeysaus


Hasselbackpoteten ble skapt i 1953 av Leif Elisson fra Värmland, som var kokkelærling, på restaurant Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.

Du trenger:
  • 1-2 stk poteter per person
  • Godt smør
  • Paprikakrydder
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
  2. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  3. Sett dem i en smurt ildfast form, strø over paprikapulver og legg på en bit smør på hver potet.
  4. Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene er møre og har fått en gyllen overflate.
 
Hasselbakte laurbærpoteter :
  1. Del opp hasselbackpotetene, krydres med litt salt og pepper,
  2. sett i ett laurbærblad i hver potet.
  3. Legg på en ”klædd” meierismør på hver potet !
  4. Stekes ved 225° C i  ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF