}); Edels Mat & Vin: Cottage pie ☆҉‿↗⁀☆ Google+

søndag 11. august 2013

Cottage pie ☆҉‿↗⁀☆

 

Cottage pie er en engelsk klassiker.
Det er egentlig ingen pai, men en kjøttform med lokk av potetmos.
Den typiske smaken på cottage pie kommer fra worcestershiresausen, som er en gjenganger i de mange forskjellige oppskriftene. Den ble opprinnelig laget med billig kjøtt og rester av rotgrønnsaker.

Ingredienser til 8 porsjoner:
Potetmos :
  • 1 kg potet
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
  • 2 sjalottløk
  • 2 eggeplommer
  • Salt & Pepper
Kjøttfyll :
  • 800 g karbonadedeig
  • 4 dl oksekraft, kan spe med mer hvis nødvendig
  • 200 g bacon
  • 200 g sopp
  • 2 løk
  • 3 hvitløkbåter
  • 2 ss worcestershiresaus
Potetmos:
Kok poteter uten skall. 
Mos potetene, ha i smør og melk.
Finhakk sjalottløken og tilsett den, smak til med salt & pepper.
Tilsett eggeplommer til slutt.

Kjøttfyll:
Stek løk, bacon, sopp og karbonadedeig hver for seg.
Blandes i en kjele. Ha i worcestershiresaus.
Tilsett oksefond og la det koke i en halvtimes tid uten lokk.
 
Ta kjøttblandingen i en smurt ildfast form.
Legg potetmosen på toppen.
Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.

Serveres med grønnsaker og hvitløksbrød  ⊱╮⊱╮

Shepherds Pie = Gjeterens pai, er kjøttsaus av lam, ovnsbakt med et lokk av potetmos.
Gammel skotsk oppskrift med lammekjøtt, finner du oppskrift på her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar