}); Edels Mat & Vin: Laks med asparges, gulrøtter & sennepsmousseline ღ☼ Google+

lørdag 10. august 2013

Laks med asparges, gulrøtter & sennepsmousseline ღ☼


Enkel laksemiddag, med grønnsaker og en veldig god saus: Sennepsmusseline !

Kok poteter, gulrøtter og asparges hver for seg.
Stek laks i ovn, ved 180 grader i ca. 12 minutter.

Sennepsmusseline:
  • 4 stk eggeplomme 
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 ts sitronsaft 
  • Salt 
  • Pepper
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl fløte
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen eggeplommer, vin, sitronsaft, salt og pepper, 
  2. sett bollen over vannbad og pisk til massen blir luftig og lett. 
  3. Massen må ikke koke den skal holde seg på ca 80 °C. 
  4. Massen skal være så tykk at den henger på vispen når den er ferdig. 
  5. Visp sammen créme fraîche og fløte til det er halvstivt tilsett sennep og vend kremen inn i eggeblandingen.
Sausen må ikke koke og serveres fort, fort.. !!  ◠‿◠✿  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar