}); Edels Mat & Vin: Dåpskake ♥ஜ Marsipankake ♥ஜ Google+

lørdag 10. august 2013

Dåpskake ♥ஜ Marsipankake ♥ஜ


Herlig søt marsipankake er manges favoritt.
Denne lagde jeg til mitt barnebarn, lille vakre, perfekte Isabell 

Jeg er ingen konditor, så her må det jukses !!
God hjemmelaget sukkerbrød etter oppskrift av vår alles kjære Ingvild Espeli !!
Kjøpt masipanlokk, ferdige bokstaver og pynt 
Smakte himmelsk !!

Sukkerbrød:
  • 6 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
  3. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig.
  4. Hell røren i en kakeform, 26Ø, med bakepapir i bunn.        
  5. Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter på 160 grader. (Legg bakepapir på toppen av kaken, mot slutten av steketiden hvis den begynner og bli mørk) 
  6. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
  7. Del bunnen i tre deler.
Kakefyll:
  • 6 dl kremfløte
  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 5 dl syltetøy av ønsket smak, jeg brukte jordbær.
Sånn gjør du:

  1. Visp fløten til krem.
  2. Rør ut vaniljekremen og tilsett 2/3 av fløtekremen, resten skal brukes under marsipanlokket.
  3. Fyll kaken med vaniljekrem og syltetøy.
  4. Dekk kaken med et tynt lag med krem før marsipanlokket legges oppå

Dåpskake til min datters faddersønn !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar