Boeuf Bourguignon à la Edel ஜ


Boeuf Bourguignon er en fransk kraftig kjøttgryte, kokt med vin.
Matretten er fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne.

 🍷 Lag retten med samme type rødvin, som du skal servere til måltidet.

Server gjerne gryten med denne ⇾  Potet & fennikelstappen.

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1 kg renskåret biffkjøtt
  • 250 g bacon
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl utblandet oksefond
  • 3 dl rødvin
  • 50 g sellerirot, i terninger
  • 3 gulrøtter, i litt tykke skiver
  • 10 små sjalottløk, delt i to eller 20 sølvløk
  • 1 liten purre, delt i ringer
  • 300 g hele, hermetiserte små champignon, kan eventuelt deles opp hvis de er store
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • Timiankrydder
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær biff og bacon i terninger, stekes i panne (litt og litt om gangen). 
  2. Ha det i en passende gryte, strø over 3 ss hvetemel, oksefond og rødvin. 
  3. Tilsett tomatpure, hakket hvitløk og grønnsaker kuttet i passelig størrelse og laurbærblad,. 
  4. La det putre/trekke i kjelen til kjøtt og grønnsaker er møre, det tar 1-2 timer, kommer an på hvilket biffstykke du bruker.
  5. Blir sausen for tynn kan du spe den med 3ss maizena, utrørt i litt vann.
  6. Smak til med ca. 1 ts timian, salt og pepper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF