}); Edels Mat & Vin: Saftig svinefilet med amadine poteter, smakfulle grønnsaker og orange saus ♥ஜ Google+

søndag 11. august 2013

Saftig svinefilet med amadine poteter, smakfulle grønnsaker og orange saus ♥ஜ



Her er det masse smak på tallerken, som passer ypperlig sammen ♥ஜ
Spis & Nyt !

Ingredienser:
Til 4 porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 800 g Amadine poteter
  • 24 dulcita tomater
  • 16 asparges
  • Soltrøkede tomater
  • Pinjekjerner
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 klementiner
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss balsamicoeddik
  • Olje
  • Maizennamel
  • Ruccola
  • Persille
  • Salt
  • Pepper 
Kok poteter, hell av vannet og surr de i godt smør, blandet med hakket persille.
Krydre svinefileten med salt og pepper, brun den raskt i varm panne.
Settes i ovnen på 125 grader og tas ut når steketermometeret viser ca. 70 grader.
La svinefileten hvile innpakket i folie i 15 minutter før du skjærer den i skiver.

Dulcitatomater:  
Legg tomater i en ildfast form.
Bland 3 ss olje og 3 ss balsamicoeddik,
Hell de over tomatene, topp med litt salt.
Stekes ved 125 grader sammen med svinefileten i ca. 15 minutter.

Orange saus:
  • 4 dl kjøttkraft, 4 dl vann + ett beger Fond du Chef
  • 2 klementiner
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts maizenna
  • Salt
  • Pepper
Kok kjøttkraft, saft og finstrimlet skall av klementinene og soyasaus.
Jevn sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og smak til med salt og pepper.

Stek pinjekjernene i en stekepanne på middels varme (uten olje eller smør). 
Dytt litt rundt på dem til de får farge, men ikke svir seg.

Surr aspargesen lett i stekepanna i litt olivenolje. 
Tilsett soltørkede tomater, delt i to, mot slutten av steketiden.

Ha en neve rucculasalat på tallerkenen, legg asparges og tomatene over.
Server med svinefilet i skiver og poteter. 
Strø over ristede pinjekjerner. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar