}); Edels Mat & Vin: 3 retters musikermeny ♫ Google+

tirsdag 13. august 2013

3 retters musikermeny ♫

Mat & Musikk kveld i heimen ♫⊱╮⊱╮

Forrett til 4 personer:
Kamskjell med søtpotetpuré og soyasmør m/wasabi, 
sjalottløk & sitronmelisse ♫♪



Soyasmør:
  • 2 Sjalottløk
  • 150 gr. meierismør
  • 1-2 ts wasabi
  • 1 dl soyasaus
  • Sitronsaft (en ørliten dæsj :)

Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk.
  4. Tilsett soyasaus rett før servering.
  5. Smak til med wasabi og sitron.
Søtpotetpure:
  • 400 g søtpoteter
  • 70 g meierismør
  • Sitronsaft - en liten dæsj :)
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Skrell søtpoteter og kutt i terninger.
  2. Kokes til de er møre.
  3. Slå av kokevannet og kjør potetene i en blender sammen med smøret, smak til med salt og sitronsaft.
Kamskjell:
  • 3 stk kamskjell per person

Sånn gjør du:
  1. Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm panne med litt olje.
  2. Tilsett 2 spiseskjeer meierismør. Skru litt ned på varmen. Stek i 2 minutter.
  3. Snu kamskjellene og trekkes rolig i 3 minutter på den andre siden.
  4. Press litt sitronsaft over.
  5. Pynt med stronmelisse.

Hovedrett:
Sjekkebiff ♪
Ytrefilet av storfe ♫♪ Ovnstekte estragon & sjalottløk poteter.
Crispy fennikel, sukkererter, vårløk! 
Krydret ruccola & rødvinsaus !

Du trenger:
  • Ytrefilet av storfe
  • Smør
  • Olje
  • Poteter
  • Estragon
  • Salt
  • Pepper
  • Sjalottløk
  • Fennikel
  • Vårløk
  • Sukkererter
  • Ruccola

Beregn ca. 200  biff  og 2 poteter per person
Sausen er til 4-6 personer.

Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, og legg dem i en ildfast form. 
Vend dem i olje, sammen med estragon, salt, pepper og sjalottløk. 
Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200°C  i ca. 20 minutter til de er gyldne og møre.
Del fennikelen i båter, og vårløken i ca. 2 cm lange biter.
Stek fennikel, sukkererter og vårløk med smør i panna, til de er gylne og fremdeles "crispy".

BIFF: 
  1. La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
  2. Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
  3. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret. Jeg brukte ferdigkjøpt pepperbiff i dag, som jeg kun saltet litt.
  4. Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
  5. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. (Du kan brune dem lenge før servering og oppbevares kjølig frem til en times tid før servering. Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes videre i stekeovn.)
  6. Forvarm ovnen til 125 grader.
  7. Etterstek biffene i stekeovn.
  8. La biffene hvile i 10 minutter før servering.
  9. Vend rucculasalat i olje og krydre med salt og pepper.
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter

Rødvinsaus:
  • 3 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kjøttkraft/fond
  • 3 dl rødvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts timinankrydder
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss smør

Sånn gjør du:
  1. Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
  2. Dryss på mel og spe med kraften og, tilsett vinen.
  3. Tilsett timian og pepper. Kok sausen i 20 minutter.
  4. Sil sausen. 
  5. Smak til med salt og rør tilslutt inn 2 ss smør.


Dessert til 4 personer:
Panna Cotta med jordbær, basilikum & sitronmelisse ღ
  • 3 plater gelantin
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1  vaniljestang

Sånn gjør du:
  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
  2. Kok forsiktig opp fløten, sukker og vaniljefrø.
  3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter.
  4. Klem så vannet av gelatinplatene.
  5. La gelatinplatene smelte i den varme fløten.
  6. Fløten må ikke koke mer etter at gelatinen er tilsatt.
  7. Rør godt, så gelatinen får blandet seg jevnt med væsken. 
  8. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper eller former.
  9. Sett desserten kaldt til den har stivnet ca. 4 timer. Du kan gjerne lage dem dagen før den skal serveres, men vent med å tilsette jordbærene.
Jordbær-ratatouille:
  • 250 g jordbær i biter
  • ½ dl melis
  • ½ dl hakket friske basilikumblader
  • ½ dl hakket frisk sitronmelisse

Rens bærene og del dem i biter.
Bland jordbær med urter og melis.
La det stå og trekke, gjerne en time før det skal serveres.


 ༺♥༻♥༺♥ KOKK  ༺♥༻♥༺♥  SPIS  ༺♥༻♥༺♥  NYT  ༺♥༻♥༺♥ KOS DERE  ༺♥༻♥༺♥
 

Jam'hjørnet i Nyvegen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar