Langtidskokt Fårikål i Crock-Pot ♫♪


Høsten er her 
-og det er på tide å finne igjen Crock-Pot kjelen.

En Crock-Pot er en elektrisk kjele som langtidskoker maten på svak varme.

En Crock-Pot kan 'lage mat' hele dagen, men den vil bruke samme mengde energi som en vanlig lyspære !
Slowcooker/Crock-Pot bruker lite strøm, noe som gjør dem energieffektive .
Slowcooker, fra merket Crock-Pot, bruker mellom 75 og 150 watt strøm på instilling LOW og mellom 150 og 210 watt på HIGH.
 
Du trenger mye mindre vann når du koker maten i en crock-pot,
enn i en vanlig kjele da ikke noe av vannet blir dampet bort.
Ingrediensene avgir mye væske under koketiden så det blir mer enn nok væske.
Fårikålen blir ganske så brun når den blir langtidskokt, men den smaker veldig godt !

Fårikål er fårikål -og den blir like god om du koker den i vanlig kjele eller i en Crock-Pot, men en slowcooker gir deg muligheten til å spise fårikål til hverdagsmiddag selv om du er på jobb fra kl.8-16 ♫

På søndagene kan du ta deg en lang tur, ut i skog og mark -eller på nærmeste café, uten å være redd for kjelen som står på komfyren ♫

Trygt, godt og enkelt 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 kg fårikålkjøtt av lam
  • Hodekål, så mye som du får plass til
  • 4 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 5 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i crock-pot kjelen. 
  3. Krydre med salt og pepper mellom lagene. 
  4. Du kan fylle innerkjelen helt opp, men ikke mer enn at lokket sitter ordentlig på !
  5. Hell på vann. 
  6. Kok på LOW i 8 timer.


Welmoed Chenin Blanc 2018 

Ja, du har nok kanskje sett den før, jeg har tidligere lagt ut et innlegg om 2017 utgaven,
men nå har det jammen meg gått ett år igjen 🍷
Utrolig god vin for en rimelig sum - Kr. 109,13  (Vinmonopolet sept. 2018)

Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika.
En frisk og aromisk hvitvin laget på 100% Chenin Blanc druer, som er håndplukket og nøye utvalgt fra 30 år game buskvinstokker ved åssiden i Stellenbosch.
Smak av friske grønne epler, syrlig grapefrukt og zest fra sitrusfrukter, et lite smørpreg i finish.

Kål og fårikålkjøtt ♫♪

Legg kjøtt og kål lagvis i kjelen med masse salt og pepper ♫♪
Kokes på LOW i 8 timer ♫♪
Welmoed Chenin Blanc 2018 



VINMONOPOL-NR:

6923901

VINMONOPOLPRIS:

109,90 kr

VOLUM:

75 cl

TILGJENGELIGHET:

Basisutvalg kategori 1

ÅRGANG:

2018

DRUER:

Chenin Blanc 100%

LAND:

Sør-Afrika

PRODUSENT:

Stellenbosch Vineyards

OMRÅDE:

Stellenbosch

PRODUKSJONSMETODE:

Druene er håndplukket fra nøye utvalgte buskvinstokker ved åssidene i Stellenbosch. Lagret i 6 måneder på ståltanker og 2 måneder på flaske.

DUFT OG SMAK:

Mineralsk, fruktig og frisk med aroma og smak av hvite blomster, melon, fersken, grønne epler, grapefrukt og zest av sitrusskall

PASSER TIL:

Passer perfekt som aperitif eller til lette salater. Nydelig til sushi og poké, eller kremet blåskjell eller til torsk og rød fisk som laks og ørret.

SYRE:

6,27 g/l

SUKKER:

2,58 g/l

ALKOHOL:

13,5 %

4 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften! Fungerte kjempegodt med fårikål i crock-pot. Dette blir fast innslag hver høst :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig at det falt i smak ! Ha en fortsatt fin høst.

      Slett
  2. Hei. Har du prøvd å lage lamme frikase i crock pot? Skal prøve ut fårikål i dag 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har kokt kjøttet (og kraften) til lammefrikassé i trykkokeren, men ikke selve frikasseen.

      Slett

Print Friendly and PDF