29 september 2018

One-Pot Crock-Pot hverdagsgryte med kjøtt og poteter ♪♫


ONE-POT CROCK-POT  - enkelt og greit !
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i en elektrisk gryte !

En crock-pot er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn.

I en crock-pot er lokket på under hele kokeprosessen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.


Her en en smakfull og ganske så sunn alt-i-en-gryte med storfekjøtt, poteter og grønnsaker 🌿

Spis & Nyt •♪♫⁀°♡ღ

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1 kg høyrygg av storfe
  • 1 gul løk 
  • 6 poteter 
  • 3 gulrøtter
  • 1 spisskål eller 1/2 middels stor hodekål
  • 1 beger kjøttfond eller en knust kjøttbuljongterning
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 dl vann
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss chilisaus 
  • Soppsoya eller soyasaus 
  • Persille og timian 
 🌿  Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i biter og brun det raskt i en stekepanne med smør eller olje, i flere omganger, litt og litt omgangen. Hvis har innerkasserolle av metall med DuraCeramic-belegg, kan du steke kjøttet i kjelen, men det kan være like enkelt og brune det i en stekepanne når man lager en stor porsjon.
  2. Skrell poteter og gulrøtter -og skjær dem i biter.
  3. Hakk løk og skjær kålen i strimler.
  4. Rist/rør ut hvetemel i litt av vannet.
  5. Legg alle ingrediensene i Crock-pot kjelen -og bland alt godt sammen. (Nå kan du sette kjelen i kjøleskapet og la den stå der til dagen etter)
  6. Kok gryta på LOW i 7-8 timer eller på HIGH i ca. 5 timer.
  7. Smak til med salt, pepper og soppsoya eller vanlig soyasaus og eventuelt noen dråper sukkerkulør.
  8. Dryss gjerne over friske urter ved servering. 
Tilberedning i vanlig kjele:
  1. Bruk ca. 6 dl vann, to beger kjøttfond og 4 ss hvetemel.
  2. Småkok på svak varme i minimum 2 timer, gjerne 3 timer. 
  3. Rør litt i den innimellom, så den ikke brenner seg i bunn.

Ingredienser ♪♫
Stek kjøttet i flere omganger ♪♫
Skjær opp grønnsakene ♪♫
Kokes i Crock-Pot i 7-8 timer ♪♫
Skru av lyset på kjøkkenet -og gjør akkurat hva du vil de neste 8 timene ♪♫
Etter 3,5 time ♪♫ Er det nok væske tru.... 
ja, det blir nok væske ♪♫ Smak til med salt, pepper og soppsoya !
Klar til servering ♪♫
Spis & Nyt ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF