}); Edels Mat & Vin: Risengrynsgrøt i trykkoker 🌾 Perfekt !!! Google+

fredag 20. desember 2019

Risengrynsgrøt i trykkoker 🌾 Perfekt !!!


Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time 😒😅
Allikevel blir grøten svidd i bunn. 
Haff, så kjedelig !

Koker du risengrynsgrøt i trykkoker tar det også litt tid, totalt 45 minutter.
Men, den passer selv selv. Du slipper å røre i den -og den blir ikke brent.

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker, som du kan lese om her !
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.

Min utgave har varme på sidene, så hvis dere bruker trykkoker, som settes på en kokeplate bør man bruke en egnet ildfast form. Link til hvordan Hobbykokken gjør det her.


Server risengrynsgrøt med kanel, sukker og smørøye 😋
Restene kan brukes til riskrem, som du finner oppskrift på her.


Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 4 dl grøtris, med koketid på 55 minutter 
  • 7 dl vann
  • 10 dl helmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Hell alle ingrediensene i kasserollen og bland det godt sammen.
  2. Sett på lokket og steng trykkventilen.
  3. Velg funksjonen RICE/RISOTTO* og still inn tiden på 15 minutter. Først varmes kjelen opp, det tar 15-18 minutter, når det er såpass mye væske i kjelen.
  4. La enheten naturlig slippe ut trykket (stå på keep warm) i 15 minutter etter tilberedningen. Hvis du tar av lokket med en gang kan du risikere å få grøt over hele kjøkkenet !
  5. Ta av lokket, rør litt i den og la den tykne uten lokk i 3-5 minutter.
  6. Spis & Nyt !
* RICE/RISOTTO = Trykkoking, men på lavt trykk.

SLOWCOOK :
Pensle innerkjelen med litt smør eller spray den med formfett.
5 timer på LOW, men rør litt i den hver halvtime, de siste to timene, hvis ikke kan den bli litt svidd i kantene.

Ingredienser 
Enkelt og greit !!!
💖💖💖

2 kommentarer:

  1. Hei. Fulgte oppskriften din men grøten ble svidd i bunn. Hva har jeg gjort feil? Egil Isdal

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke lett å si... Jeg har laget den mange ganger, uten at den har blitt svidd. Du bør bruke ris, som skal koke i 55 minutter. Har fått tilbakemelding på at den kan bli svidd hvis man bruker lettmelk. Lettmelk inneholder mye mindre fett enn helmelk. Det er også viktig -å ikke trykke på instrumentpanelet'. Hvis kjelen blir varmet opp i bunn -og ikke bare på sidene vil den bli brent. Denne oppskriften er beregnet på Crock-Pot Express, bruker du andre trykkokere kan det være store forskjeller. Men, når det er sagt - dette er oppskriften jeg anbefaler til min trykkoker, ikke fasiten :)

      Slett