}); Edels Mat & Vin: Vegetar Fathead PIZZA - Stekt på pizzastein ! Google+

lørdag 7. desember 2019

Vegetar Fathead PIZZA - Stekt på pizzastein !


Fathead pizzabunn - er en verdenskjent lavkarbo pizzabunn,
som visstnok skal være det nærmeste man kommer til 'vanlig' italiensk pizza 🍕
Dette ble min utgave 🍅

Jeg har tidligere lagt ut pizza, med bunn laget av blomkål, oppskift her.
Den var god, men denne pizzabunnen her, med mandelmel og ost var hakket bedre !

Jeg stekte pizzaen på pizzastein 🍕
Den er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Steinen skal varmes opp, på høy varme i stekeovn før man legger på pizzabunnen.

Dette er en skikkelig kaloribombe, men lite karbo !
Inneholder 909 kcal, 20,4 gram karbo per porsjon.


God middag ♫
- og får du igjen rester, så legg en porsjon lunchboksen !!


Du trenger til 4 porsjoner:
Pizzabunn
  • 160 g mandler 
  • 220 g revet mozzarella 
  • 4 ss smøreost
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 2 ts pizzakrydder
Sånn gjør du:
  1. Legg pizzasteinen i stekeovn og sett ovnen på 300°C, med over og undervarme. La den varmes opp i ca. 45 minutter.
  2. Kvern mandler til mel.
  3. Smelt mozzarella og smøreost i 1,5 minutt i en bolle på full effekt i microovn.
  4. Ta ut av ovnen og rør godt sammen. Sett så inn i microovnen igjen og kjør i 1 minutt til, til alt er smeltet. Har du ikke mikro så kan du smelte osten i en kjele på svak varme.
  5. Rør raskt inn mandelmel, egg og krydder i osteblandingen, mens den fremdeles er varm.
  6. Legg pizzadeigen på ett bakepapir.
  7. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får en tynn pizzabunn.
  8. Prikk hele deigen med en gaffel for å slippe at det dannes luftbobler i deigen under stekingen. 
  9. Stek pizzabunnen på 300°C i 3 minutter med bakepapir under.
  10. Ta den ut av ovnen. Fjern bakepapiret og legg på pizzafyllet og ost. Vær forsiktig, 300°C er varmt altså !!!
  11. Stek den videre i 7 minutter.
  12. Dryss over hakket basilikum ved servering.
  13. Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjøl den der, så den ikke sprekker !!
Steking uten pizzastein:
  1. Legg pizzabunnen, med bakepapir på en bakeplate og forstek den på 225°C i 8-10 minutter.
  2. Legg på pizzafyllet og stek den videre i ca. 15 minutter.
Pizzasaus
  • 400 g hermetisk tomat
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
  2. La den småkoke i ca. 15 minutter. Pass på så du ikke koker den helt tørr.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
Pizzafyll
  • Pizzasaus *
  • 300 g vegetar farse/kjøttdeig
  • 1 liten løk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 dl vann
  • Salt
  • Pepper
  • Pizzakrydder
  • 300 g revet ost
  • Basilikum
Sånn gjør du: 
  1. Hakk løk og skjær paprika i terninger.
  2. Stek løken gyllen i litt smør eller olje.
  3. Tilsett vegetar farsen og la det surre i 5 minutter.
  4. Rør inn pizzasaus, vann og paprika -og la det surre noen minutter.
  5. Smak til med pizzakrydder, salt og pepper.
Ingredienser
Legg pizzasteinen i stekeovnen 
Lag pizzasaus 
Kvern mandler til mel
Smelt ost
Rør inn mandelmel. egg og krydder
Fathead pizzadeig 
Pizzafyll 
Klar til steking 
Ta bort bakepapiret og legg på pizzafyll

Ferdig stekt 
Behandling av pizzastein 
  1. Sett pizzasteinen i en kald ovn -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
  2. Skjær ALDRI pizzaen direkte på pizzasteinen.
  3. Avkjøl den inne i stekeovn før du rengjør den.
  4. Bruk kun varmt vann og oppvaskbørste, ikke såpe.
  5. Ikke vask den i oppvaskmaskin !
  6. Steinen bør tørke helt før den brukes igjen.
  7. Steinen vil bli mørkere etter hvert som den brukes, men det går ikke utover egenskapene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar