30 oktober 2019

Blomkålpizza med parmaskinke & pesto !



Blomkålpizza i ulike versjoner finnes det utallige oppskrifter på. 

Felles for dem alle er at bunnen er laget med blomkål, egg og ost.
Den er veldig populær hos dem, som ikke tåler hvetemel, da den er glutenfri.
Og selvfølgelig også av dem, som ønsker ett kosthold med lite karbohydrater.


Det er en fordel å like blomkål, noen som sier "den smaker ikke blomkål",  men - selvfølgelig gjør den det !

Dette ble min utgave 🍕
For å finne ut næringsinnholdet har jeg veid alle ingrediensene
- og registrert dem inn en app som heter Lifesum.

Smaksrik god pizza med tomater, pesto og ost 🍅 
Toppet med italiensk spekeskinke, frisk ruccola og basilikum 🌿

God middag ♫
- og får du igjen rester, så legg en porsjon lunchboksen !



Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 1637 kcal - 34,3 g karbo / 409 kcal - 8,6 g karbo per porsjon

Pizzabunn
  • 400 g blomkål
  • 2 stk egg
  • 100 g revet mozzarella
Topping
  • 4 ss /100 g pastasaus med basilikum, fra Eldorado*  3,6g karb per 100 g
  • 140 g revet Jarlsberg
  • 6 stk /80 g  miniplommetomater
  • 12 ts /75 g pesto, fra Eldorado* 3,7g karbo per 100 g
  • 70 g Parmaskinke 
  • 15 g ruccola
  • 5 g basilikum
Sånn gjør du: 
  1. Sett ovnen på 250 grader.
  2. Del blomkålen i buketter og kjør blomkålen til fine smuler i en hurtigmikser.
  3. Bland inn ost og egg.
  4. Bre blomkålblandingen ut på et stekebrett med bakepapir. Jeg brukte en springform på 26Ø, som mal.
  5. Forstek pizzabunnen i 15 minutter.
  6. Sett ned ovnen til 225 grader.
  7. Smør tomatsausen utover den forstekte pizzabunnen.
  8. Dryss over revet ost.
  9. Legg på tomater (delt i to) og pesto, litt her og der.
  10. Stek pizzaen videre i 15 minutter.
  11. Legg på parmaskinke når pizzaen er ferdig stekt og dryss over ruccola og hakket basilikum.
  12. Spis & Nyt ♫
Nå er det ikke min hensikt å reklamere for Eldorado, men bruk ingredienser med minst mulig karbohydrater. Pesto fra Barilla inneholder 9,8 g karbo per 100g. Du kan selvfølgelig lage pesto selv, oppskrift her, men den inneholder mer karbo enn den ferdig kjøpte fra Eldorado.

Det er også store forskjeller på pizza -og pastasauser, les næringsinnholdet på glasset. Vanligvis lager jeg pizzasaus av hermetiske tomater, tomatpure og krydder, men det er mer karbohydrater i hjemmelaget med tomatpure -enn det er i denne pastasausen. 
Derfor ferdig kjøpt.... 🍅

Ingredienser 

Blomkål
Legg blomkålblandingen på bakepapir
Pizzafyll på forstekt pizzabunn 
Ferdig stekt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF