18 oktober 2019

Braisert lammeskank i trykkoker !


Lammeskanken sitter nederst på lammelåret.
Den forvandles til en av de møreste strykningsdeler på lammet, etter mange timers koking. 

Ordet braisere kommer fra det franske ordet 'braisèr'
En matlagningsteknikk der man bruner kjøttet godt før det kokes, lenge og vel under lokk.

Lammeskank kan stekes i stekeovn eller kokes i kjele i ca. 3 timer, oppskrift 👉 her !
Lammeskanker blir også utrolig møre i en slowcooker, som du finner oppskrift på 👉 her 🌿

I dag har jeg tilberedt retten i trykkoker. Det tar 1/3 av tiden og resultatet blir supermøre, smakfulle lammeskanker i en nydelig saus med grønnsaker.

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.

Hele prosessen med bruning, oppvarming, trykkoking og utlufting av damp tar ca. 1,5 time.



Jeg serverte retten med potet & pastinakkgrateng.
God middag 🌿

Oppskrift til 4 porsjoner
Braiserte lammeskanker 
  • 4 lammeskanker
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss hvetemel
  • Smør til steking
  • 1 rød chili, hakket
  • 4-6 gulrøtter, i litt store biter
  • 2 stilker stangselleri, i tynne skiver
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 3 dl rødvin
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 1 ts timian
  • 400 g hermetiske tomater
Sånn gjør du:
  1. Gni inn lammeskankene med salt, pepper og mel. 
  2. Sett trykkokeren på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
  3. Brun lammeskankene raskt i olje. Må brune dem i flere omganger, det er bare plass til å steke en eller to, kommer an på størrelsen. Legg skankene til side, til du har brunet alle. 
  4. Tilsett gulrøtter, stangselleri, chili, hvitløk, løk -og la det surre litt i trykkokeren.
  5. Tilsett rødvin og kok rødvinen i ca. 5 minutter før du tilsetter hakkede tomater, timian og knuste korianderfrø.
  6. Legg lammeskankene tilbake i kjelen og bland alt godt sammen.
  7. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  8. Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 60 minutter. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  9. Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 10 minutter. Trykk STOPP -etter 10 minutter. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  10. Server retten med potetstappe -eller potet & pastinakkgrateng. Mulig den også trenger litt ekstra salt og pepper.
Potet & pastinakkgrateng
  • 600 g skrelte poteter
  • 150 g pastinakk, i biter
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 100 g revet ost
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter og pastinakk møre i en kjele med usaltet vann.
  2. Sil av vannet og damp potetene tørre.
  3. Mos potet og pastinakk og rør inn smør og melk.
  4. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
  5. Ha blandingen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  6. Stekes i stekeovn på 220°C i 20-25 minutter eller til osten er gyllen.

Bruner lammeskanker
Grønnsaker
Klar for trykkoking 
Lag potet & pastinakkgrateng 
Lammeskank fra Annis Pølsemakeri på Ringebu !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF