03 oktober 2019

Karbonadesmørbrød av lam !


Jeg har virkelig fått smaken på kjøttdeig av lam, det er skikkelig godt !
Den er vel ikke av den magreste og sunneste, men full av smak.

Her får du oppskriften på gode karbonader, servert på brød, med masse sopp og løk 🍄
Så veldig barnevennlig er den kanskje ikke, men det var ikke helt planlagt at 'mini-kokken', skulle dukke opp i dag.

Kan fint serveres til lunch, middag eller kvelds ♫
Bon apetitt 🌿

Til 6 stk trenger du:
Karbonader av lam
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 2 egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  2. Form 6 karbonader.
  3. Stekes i godt smør, blandet med lik mengde olje i ca 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.
Sopp & løk
  • 200 g sjampinjong eller annen sopp
  • 3-4 stk sjalottløk
  • 12 stk små tomater
  • Smør
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær soppen i skiver, kan gjerne være litt tykke skiver.
  2. Skjær sjalottløk båter.
  3. Stek sopp og løk i en blanding av smør og litt olje på middels varme. Det tar ca. 15 minutter.
  4. På slutten av steketiden tilsetter du tomater, delt i to.
  5. Smak til med salt og pepper.
Server karbonadene på brød, med godt smør, soppblandingen og litt grønt !

Ingredienser !
Bland godt sammen kjøttdeigen !
Stek karbonadene !
Stek sopp, løk og tomater !
Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF