}); Edels Mat & Vin: Ovnsbakt torskefilet med reker og dill ! Google+

onsdag 17. september 2014

Ovnsbakt torskefilet med reker og dill !

Nydelig fiskemiddag ♫♪
Jeg serverte den med kokte nypoteter, men ris og pasta kan også brukes som tilbehør.

Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪


Til 4 porsjoner:
Du trenger:
Inneholder totalt 1590 kcal - 398 kcal per porsjon
  • 800 g torskefilet
  • 200 g reker, uten skall 
  • 1 stk sjalottløk 
  • 1/2 stk purre 
  • 2 dl vann 
  • 1 terning fiskebuljong 
  • 2 dl crème fraîche lett
  • 1 dl fløte
  • Frisk dill 
  • Salt 
  • Pepper 
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Skjær torskefilet i serveringsstykker, fjern skinnet og krydre med salt og pepper.
  4. Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
  5. Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.
  6. Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med crème fraîche og fløte.
  7. Rør finhakket dill, ikke bruk stilken inn i sausen og hell den over fisken. 
  8. Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.
  9. Dryss reker over retten etter du har tatt fisken ut av stekeovnen.
  10. Pynt med frisk dill.
Serveres med kokte poteter, drysset over litt persille.

Klar til steking !

Klar til servering !


2 kommentarer:

  1. Kan jeg bruke lett rømme isteden for creme fraîche

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Ja, det kan du, men lettrømme kan skille seg under varmebehandling. Smaken blir like god.

      Slett